Kokosmel

Kokosmel er glutenfrit, indeholder flere forskellige nødvendige mineraler, og din krop vil takke dig for det høje antal kostfibre.  Fedtmængden er reduceret, og det er alt i alt anbefalelsesværdigt at udskifte en del ( 30 %) af mængden af traditionelle meltyper i dit bagværk. Kombinationen, hvortil ekstra vand tilføjes, er sikrer en bedste konsistens, end hvis kokosmelet erstatter hele mel-indholdet.

Tip: Kombinér kokosmel med proteinpulver.

Kokosmel ses ganske ofte i proteinbarer, proteinkugler og også i rawfood, desserter og dehydrerede brød, og med god grund – foruden sundhedsfordelene opnås en lækker, tropisk smag.

K for knoglebygning

Ved indtagelse af kokosmel, optager din krop fundamentale mineraler, der er med til at bevare et stærkt bindevæv.  Et bindevæv, hvori blandt andet hud, sener, ledbånd, knogler og tænder er omfattede, indeholder en stor portion kollagen. Kollagen, som er hårde og modstandsdygtige proteinfibre, er netop det, der holder vævet sammen. Og hvordan hjælper kokosmel hertil så? Ser du, både kobber og mangan, som kokosmel indeholder, bidrager positivt til produktionen af kollagen.

Og knogle-bygning kobberet er kendetegnet ved flere fordele, da også hjernen bliver sundere ved indtagelse af melet. Kobber aktiverer nemlig blandt andet de enzymer, der har ansvaret for at producere neurotransmittere, der hjælper med videreformidling af information.

Derudover opleves flere sundhedsmæssige fordele, da jern- og fiberindholdet bidrager til at holde kolesteroltallet i balance og forebyggelse af type 2 diabetes samt hjertekarsygdomme. Derudover hjælper jernet til produktion af energikilden ATP og røde blodlegemer.

Kokosmel – Kanon erstatning – kanon smag

Trods det faktum, at kokosmel ikke er kaloriefattigt, kan det med fordel benyttes og erstattetraditionelle meltyper – især til skånsomme maver. Men også maver, der tåler gluten, vil nyde godt af ikke mindst mineralerne, men også den naturlige søde smag. Smagen er nemlig en af de absolutte fordele, og grundet denne kan man spare på sødningen af eksempelvis morgengrøden.

Kokosmel er fordelagtigt for de, der ønsker en low carb livsstil, da kokosmel faktisk indeholder utrolig lidt kulhydrat. Derimod indeholder det omkring 50 % mættet fedt, men er dog stadig et sundere alternativ til eksempelvis konfekt og kager.

Kokosmelet har en utrolig lang holdbarhed, og trænger det til at friskes lidt op, kan en anelse kogende vand og et par timers trækken herefter snildt klare det. Dette skyldes fedtindholdet. Kokosmel er som sådan ”blot” en ovntørret, findelt og modnet kokosmasse, hvor saften er presset ud. Et fedtreduceret, glutenfrit mel, som er rigt på fibre – og rigt på fordele!

Kokosmel produkter og forhandler

Bodylab Kokosmel

Økologisk og fedtreduceret kokosmel med hele 18 % protein.

Karakter: ✔✔✔✔✔

Forhandler:

Bodylab.dk


Urtekram Groft Kokosmel

Økologisk kokosmel fra Urtekram

Karakter: ✔✔✔✔

Forhandler:

Helsebixen.dk

x