Kombiner den sunde kost med en god nats søvn

Hvis du går op i kost og madlavning, går du sikkert også meget op i din livskvalitet. At spise sundt og godt er nemlig en stor del af at have et godt liv. Det er en god søvnhygiejne også. Hvis du derfor gerne vil give dig selv de bedste betingelser for et godt liv, bør du altid stræbe efter en god nats søvn.

Desværre lider mange danskere af søvnbesvær. Enten har de svært ved at falde i søvn, eller også har de svært ved at blive i søvnen. Hvis du er én af dem, vil du uden tvivl have stor glæde af en kugledyne fra HUGGED.

Sådan kan en kugledyne hjælpe dig med at optimere din søvn

En kugledyne er en slags specialdyne. Det særlige ved denne type dyne er, at den er fyldt med små kugler – derfra stammer navnet også. Kuglerne går ind og giver dynen en tungere vægt sammenlignet med en konventionel dyne.

Derudover har dynen, på grund af de små kugler, også en evne til at smyge sig om din krop. Sammen med den ekstra vægt giver det dig en bedre evne til at mærke din krop. Når du bedre kan mærke din krop, får du en større tryghedsfølelse. Denne tryghedsfølelse gør det nemmere for dig at falde i søvn og blive i søvnen.

Derfor bør du altid stræbe efter en god søvnhygiejne

Du har sikkert allerede hørt før, at det er vigtigt, at du prioriterer din søvn. Men ved du også hvorfor, det er så vigtigt?

Søvn er en så vigtig del af dit velbefindende, at du faktisk dør, hvis du ikke kan sove. På samme måde som du heller ikke kan undvære væske eller mad.

Hvis du derfor ikke får sovet nok igennem en længere periode, vil du også opleve, at det går ud over både dit fysiske og mentale helbred.

Sådan påvirker søvnmangel dit mentale helbred

Når du ikke får sovet nok, vil din hjerne ikke kunne restituere godt nok. Det betyder med andre ord, at dine hjernefunktioner vil blive nedsat.

Derfor vil du under søvnmangel opleve, at du har svært ved at koncentrere dig og lære nye ting. Du vil også opleve, at der bliver sværere at tage beslutninger. Derudover bliver de fleste mennesker også mere irritable og korte for hovedet, når de er i søvnmangel.

Sådan påvirker søvnmangel dit fysiske helbred

Fysisk set er søvnmangel bestemt heller ikke godt. Når du er i søvnmangel, er du nemlig i større risiko for at udvikle diabetes eller diverse hjerteproblemer. Søvnmangel kan også bidrage til en hurtigere udvikling af Alzheimers og det kan også være en katalysator for svær overvægt. Derfor bør du altid gøre dit bedste for at få en god nats søvn.

Picture of Skriver

Skriver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums