Koteletter i fad

Koteletter i fad – opskrift

Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Masser af champignoner, masser af sovs og gerne lidt ost, så er den helt klart hjemme. Sovsen holder dem lækre, møre og saftige – og så er det jo nemt, de passer sig selv i ovnen.

Ingredienser

  • 500 g champignoner
  • Det antal koteletter du mener der skal til – afhænger af hvor stort- eller småtspisende I er. Får vi gæster beregner jeg altid 1½ til hver af ca. 110-125 g
  • 2-3 spsk. olie
  • 2 tsk. tørret timian
  • dl fløde – gerne den fede
  • 1 dåse flåede tomater – hakkede
  • 150 g revet ost
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Fjern roden på champignonerne, skyl dem, og skær dem i skiver.
  • Dup koteletterne tørre med et stykke køkkenrulle.
  • Varm olien op i en stegepande, og brun koteletterne heri.
  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Tag koteletterne af panden, og læg dem i et oliepenslet, ovnfast fad.
  • Krydr med tørret timian, salt og peber.
  • Hæld de flåede tomater, fløde og champignonskiver i panden, bring det i kog under omrøring, lad det simre et par minutter, smag til med salt og peber, og hæld det herefter over koteletterne.
  • Fordel revet ost ovenpå.
  • Sæt fadet i ovnen i 10-12 minutter til koteletterne er møre – synes du osten bliver for mørk, kan du lægge et stykke stanniol over fadet.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Ah, koteletter i fad! Den ret, der får selv den mest uerfarne kok til at føle sig som en gourmetchef og den mest kræsne teenager til at spørge om sekunder. Hvis du nogensinde har tænkt, ‘Hvordan kan jeg kombinere den majestætiske kotelet med noget, der minder om en hyggelig dyne af smag?’, så er du kommet til det rette sted! Koteletter i fad er som en kulinarisk tæppefort: enkel, sjov og altid en god idé. Og lad os være ærlige, hvem vil ikke gerne drukne deres sorger i en skål med saftige koteletter og lækker sauce? Så tag din bedste grydeske, slip din indre madkunstner løs, og lad os dykke ned i denne opskrift, der er så god, at selv din gamle tante Gerda ville nikke anerkendende (og hun nikker ellers aldrig anerkendende til noget!).

Koteletter i fad. Den eneste rigtige måde at servere koteletter på! Okay, det er nok noget af en påstand. Men koteletter kan godt gå hen at blive en lidt sej og tør oplevelse – sådan lidt hen ad gulvbrædder eller seletøj.

Som pulled pork, intervalstegte, goumetsaltede, panerede eller som her i fad kan koteletter faktisk blive ret fantastiske.

Tilbehør til koteletter i fad

Til koteletterne kan du servere rigtig mange forskellige sidedishes. Du får et par forslag her:

Hasselbagte kartofler – Kartofler passer rigtig godt til koteletter, og med hasselbagte kartofler eller hasselbackkartofler om du vil får du en rigtig lækker variant af kartofler. Det bliver til et rigtig dejligt ovnmåltidsmad.

Bagte kartofler – Det her er også en klassiker, hvor den godt gennembagte kartoffel supplerer koteletterne rigtig godt.

Bagt kartoffelmos – Kartoffelmos er i sig selv lækkert men bag kartoffelmosen, og så har du den perfekte sidedish til koteletter i fad.

Er du ude i noget med LCHF-kost (low carb high fat), så undgå stivelse – ris, pasta, kartofler og brød som nok er det man ellers normalt ville servere til – og servér f.eks. blomkålsriseller blomkålsmos til. Du kan også servere en salat eller dampede grøntsager til. Eller du kan komme bulgur, pasta eller ris i sovsen og servere … ingenting til.

Ud over vin selvfølgelig. Her vil en rødvin fra Toscana af sangiovesedruen gøre sig godt – f.eks. en Vino Nobile di Motenpulciano. Er du mere til hvidvin, så vælg eksempelvis en Monterey Chardonnay, den kan fint klare syren fra tomaterne.

Koteletter i fad til forsinkede gæster

Hvis du ikke helt ved hvad tid dine gæster kommer og ikke ønsker at overstege dine koteletter, så gør dem klar ved at tilberede dem helt frem til de skal i ovnen. Sæt dem i ovnen når gæsterne kommer – har maden ventet på gæsterne, kan gæsterne nok vente et kvarters tid på at den kommer på bordet.

Koteletter i fad kan i øvrigt fryses og varmes igen i ovnen.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød

Cookie indstillinger
Annonce