Kylling i grøn karry

Kylling i grøn karry – Thailandsk Grøn karry er nok bedre kendt som Thai Green Curry som retten bliver kaldt på engelsk.

Retten stammer oprindeligt fra det centrale Thailand omkring Bangkok hvor den blev meget populær i starten af 1900-tallet, den har siden da spredt sig til resten af Thailand og verdenen for den sags skyld og er i dag en af de mest populære Thai retter.

På Thai hedder Green Curry, ”Kaeng Khiao Wan” hvilket betyder ”Grøn Sød Karry”. Den grønne farve kommer fra den karry pasta der bliver brugt, det ”søde” fordi at man bruger kokosmælk, som er sødligt, til tilberedningen, men der er nok de færreste der vil betegne retten som sød.

kylling i grøn karry

Kylling i grøn karry - opskrift

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Det er en meget nem og hurtig ret at tilberede. Man kan selv vælge hvilke slags kød man vil bruge, hvad enten man bruget kylling, okse eller svinekød er man stort set garanteret et godt resultat.
Den eneste originale grøntsag, der anvendes i Kaeng Khiao Wan (Thai grøn karry), er Thailandske auberginer, men hvis du ikke kan finde den, hvor du handler, kan du bruge en anden slags aubergine eller undlade dem helt.

Ingredienser

  • 500 gr kyllingebryst
  • 500 ml Kokosmælk
  • 1 grøn chilli
  • 1 rød chilli
  • 1 tsk grøn chillipasta
  • 1 bundt sød eller normal basilikumblade
  • 2 limeblade hvis muligt Kaffir limeblade
  • 6 styk babymajs
  • 1 blomkålshovede
  • 1 aubergine


Sådan gør du

  • Skær fedtet fra kyllingbrystet og skær det i små stykker
  • Skær chili både i skiver og lange stykker. Chilliene benyttes både til smag og pynt.
  • Læg chilliene i koldt vand til de skal bruges!
  • Fjern stilkene fra basilikum og lime, så der kun er bladene tilbage
  • Skær babymajsene ud i små stykker
  • Skær auberginerne ud i små stykker. Læg dem i vand indtil de skal bruges.
  • Pluk blomkålet ud til små bundter.
  • Varm panden op og tilsæt halvdelen af kokosmælken.
  • Når kokosmælken begynder at koge op, så tilsætter du den grønne karrypasta
  • Rør rundt i kokosmælken indtil karrypastaen er helt opløst.
  • Så tilføjer du kylling. Lad den simre i kokosmælken indtil det er gennemstegt og kogt.
  • Herefter tilføjer du resten af kokosmælken.
  • Nu tilføjes aubergine stykkerne.
  • Rør rundt indtil auberginerne er kogt møre.
  • Tilsæt nu blomkålsstykker, babymajsene, limebladene og basilikum. Gem dog lidt basillikum til pynt!
  • Rør rundt i 3-4 minutter. Her kan du tilsætte forskellige smagsforstærkere som mere grøn karrypasta eller mere væske hvis du foretrækker det.
  • Nu er det tid til at arrangere retten! Server i en skål eller flot gryde.
  • Pynt med chilierne og basilikum blade på toppen,
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt ekstra

Man kan også sagtens bruge andre former for grøntsager og få et godt resultat, specielt gulerødder, champignon og mini majs er gode men det kommer nok an på smag og behag, så man må prøve sig frem.

Du kan regulere, hvor krydret du vil have retten, ved at tilføje mere eller mindre af den grønne karrypasta. Hvis den bliver for stærk så tilføj mere kokosmælk, det neutraliserer chilien.

Man kan servere Thai grøn karry med ris, som man gør i Thailand, men man kan også bruge kartofler eller pasta.

Opskrift har vi fået lov til at bruge fra siampictures.com hvor vi også har billederne fra.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce