Kylling i ovn

Hel kylling i ovn – Når du tilbereder en hel kylling i ovnen, har du mulighed for at opnå et særdeles velsmagende resultat. Saftigt, mørt kød og sprødt skind. Det gælder både når du skal tilberede en hel kylling eller dele af den – underlår, overlår, hele lår eller bryst.

Husk at kylling skal være gennemstegt – ikke noget med rosastegt kyllingebryst. Men det er også sjældent det vil komme til at ske for hvis kyllingens lår skal være gennemstegte, så er brystet det også, for kyllingelår skal have ca. dobbelt så lang tid som brystkødet.

Opskrift på hel kylling i ovn

kylling i ovn

Hel kylling i ovn

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Hovedret
Keyword: kylling, kylling i ovn
Antal: 4 personer
Kalorier: 441kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Nu tænker du måske at så kan det ikke lade sig gøre at både kyllingens lår og bryst bliver saftigt, men det kan det hvis du smører din kylling og/eller fylder den med lækkerier under skindet sådan som det er tilfældet med denne lækre, helstegte kylling med krydderurter.

Ingredienser

  • 1 kylling – det kan godt være der bliver rester de kan bruges i en tærte, en gratin, til biksemad, salat, forårsruller eller hvad din fantasi kan komme op med
  • ½ citron – økologisk og usprøjtet naturligvis især fordi skallen også skal bruges, men også bare fordi …
  • ½ dl friske hakkede krydderurter – basilikum, purløg, persille, timian, oregano, salvie, ramsløg eller hvad som helst. Valget er dit – vælg en to tre stykker du synes smager godt sammen
  • 1 tsk. sojasauce – prøv Urtekrams økologiske Shoyu sojasauce hvis du vil have noget rigtig lækkert sojasauce.
  • Salt og peber

Vil du lave sauce af stegeskyen, skal du endvidere bruge

  • 1/4 dl fløde
  • 1/2 dl krydderurter – de samme som før for ikke at få for mange smage og for at skabe et flow


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° ovn
  • Skyl kyllingen ud- og indvendig, fjern evt. urenheder, og tør herefter kyllingen med lidt køkkenrulle.
  • Riv den gule del af citronskallen groft, og skær herefter citronen i både.
  • Skyl, og hak krydderurterne, og bland dem citronskallen.
  • Løsn skindet på brystsiden af kyllingen så meget du kan uden det går i stykker.
  • Kom forsigtigt ca. halvdelen af krydderurteblandingen ind under skindet på kyllingen, og læg citronbådene ind i kyllingen.
  • Bind benene sammen, og fold vingerne på ryggen af kyllingen – bag om nakken.
  • Læg kyllingen i et ovnfast fad, pensl med soja, og drys med salt og peber samt resten af krydderurteblandingen.
  • Sæt kyllingen midt i ovnen, og steg i ca. 45 minutter.
  • Hæld vand ved – ca. 1 dl – og steg videre i ca. 15 minutter. Kødets centrumstemperatur skal være ca. 70° C.
  • Kyllingen kan også tilberedes på grillen.

Sådan tilbereder du saucen

  • Si skyen, og hæld den i en gryde.
  • Tilsæt fløde samt skyllede og hakkede krydderurter, bring det i kog, og kog til saucen får den rette konsistens.
  • Tilsæt fløde samt skyllede og hakkede krydderurter, bring det i kog, og kog til saucen får den rette konsistens.

Noter

Du kan servere kyllingen med ris, kartofler, pasta, salat og grøntsager – broccoli, gulerødder eller lignende. Vi er begyndt at spise blomkålsris til, når vi laver kylling i ovn – kan anbefales.
En Estate Viognier, som er en frisk, frugtig og blød hvidvin til lavpris, vil være et oplagt valg til denne lækre ret, som også kunne gå godt med en tomatsalat på siden. Se også opskriften på helstegt kylling her. Et alternativ til denne ret er kylling i fad. Du kan finde opskriften på kylling i fad her.

Nutrition

Kalorier: 441kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 37g | Fedt: 31g | Mættet fedt: 10g | Kolesterol: 151mg | Natrium: 151mg | Kalium: 452mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 15mg | Calcium: 73mg | Jern: 3mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 60 minutter

Hvor lang tid skal en kylling have i ovnen?

En hel kylling skal stege midt i ovnen i ca. 45 min ved 200°.

Se også vores opskrifter på langtidsstegt kylling og indbagt kylling her.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce