Lav lækre retter med proteinpulver

Sponsoreret indlæg.

Hvis du styrketræner, eller dyrker fitness, så har du brug for meget protein, så meget protein at det kan være svært at indtage blot ved at spise almindeligt, også selvom du spiser sundt og varieret. Men det er der råd for.

En let måde at få mere protein på er ved at bruge proteinpulver – vi har brugt proteinpulver fra Bodylab.dk. Proteinpulver kan fås neutralt eller med smag. Man kan få det i breve, der indeholder en portion, så det er nemt at have med på farten eller til træningen.

Sådan indtager du proteinpulveret

Proteinpulver blandes med væske. Er der smag i, er det mest almindeligt at blande med mælk eller vand. Er det smagsneutralt, kan du også blande det med eksempelvis juice eller kakao. Hvis du blander det i en drikkedunk, er det nemt at blande hjemmefra og tage det med dig.

Et sådan proteinshake bør ikke erstatte et måltid.

Bland pulveret i din mad

Bliver du træt af at drikke proteinshakes, eller har du bare svært ved at få dem ned overhovedet, kan du lade pulveret indgå som en ingrediens i din mad. På den måde bliver proteinpulveret en del af dit måltid.

Er pulveret med smag, skal du dog nok lige overveje, hvad du bruger det til, da kødsovs med jordbærsmag måske ikke lige er den bedste kombination.

En ret som proteinpulver er særdeles velegnet til, er pandekager eller vafler, fordi det jo er en dessert, som gerne må have en sød smag, hvad enten det så er vanilje, appelsin eller chokolade.

Nem opskrift på proteinpandekager

bananproteinpandekagerBlend følgende ingredienser sammen til en dej

  • 1 lille banan
  • 25 g proteinpulver med vaniljesmag
  • 2 æg
  • 3 spsk. mælk
  • 1 dl havregryn
  • 10 g HUSK

Lad dejen stå et par minutter. Kom lidt fedtstof på en pande, og steg pandekagerne.

Proteinpulver i middagsretten

Du kan også bruge pulver med smag i indiske, mexicanske eller andre orientalske retter, da de tit er lidt søde i det og ofte bliver krydret med vanilje eller chokolade/kakao.

Er proteinpulveret uden smag, kan du bruge det til hvad som helst, blot det kan blive udrørt i væske.

Erstat mel med proteinpulver

Proteinpulveret har den effekt, at den gør væsken tyktflydende. Derfor skal du udelade noget af melet – f.eks. i pandekagerne – eller i jævningen, for at dejen eller sovsen ikke skal blive alt for tyk.

Pas på med varmen

Det eneste du skal tage højde for, er, at proteinpulverets virkning kan forringes, hvis det udsættes for meget høj varme i lang tid. Så undlad at gøre det, og kom proteinpulveret i retten så sent som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce