At gå på casino er lidt high end i sig selv. På film er det altid noget med smukke kjoler, flotte habit sæt og drinks i glas med høj stilk.
Det er heller ikke de fleste af os, der går på casino hver uge, hver måned eller bare et par gange om året. For de fleste af os er det at gå på casino, noget helt særligt og forbundet med luksus. Det er som regel forbundet med en festlig lejlighed. Festligheden kan også bare være, det at gå på casino. En god fest kræver god mad. En luksus fest, som at gå på casino, kræver luksus mad. Herunder kan du læse om luksus mad til både den ægte casino festlighed ude i byen og den lidt mere nede på jorden, hjemme hos dig selv.
To former for casino fester
Den rigtige casino fest er den hvor du klæder dig pænt på, går ud og spiser en let middag og derefter tilbringer resten af aftenen på et fysisk casino.
Den lidt mere nede på jorden og måske lidt utraditionelle casino fest, er den hvor du bliver hjemme, spiser rigtig luksus mad og går på danske online casino. Herunder får du tips til luksus mad til begge former for casino fest.
Er du til den store prompt og pragt, bør du naturligvis vælge det fysiske casino, læs eventuelt Studerende lænsede casino for millioner, som inspiration, før du tager af sted.
Spis ude
Har du valgt den første model, hvor det handler om en let middag på en restaurant og derefter et besøg på et fysisk casino, får du her et par tips til luksus mad, som passer til anledningen. Det fine restauranter med menuer der består af rigtig mange retter, dur ikke til en sådan aften. Heller ikke de mere traditionelle, med forret, hovedret og dessert. Når du skal på casino, dur det ikke at være stopmæt og bare længes efter en sofa at slå mave på. Det du skal gå efter er de lette retter.
- Tapas. Den lækre spanske opfindelse, som netop består af en række små lækre retter, er oplagt som mad før casino. Tapas er ikke længere kun en spansk delikatesse, men findes i alle afskygninger. Nogle af de gode restauranter, har også indført tapas, med tilpasset indhold, på menuen.
- Teater menuer. Teater menuer er ofte meget udsøgte og lækre retter, som netop ikke er i store portioner. De er beregnet på at spise før eller efter besøg i teateret og tilpasset teatrenes tider. De er små luksus anretninger, som netop passer som mad, før besøg på et fysisk casino.
- Salat. Salat lyder måske ikke som særligt luksus, men det kan det sagtens være. På de finere restauranter har de ofte rejecocktail eller skaldyrssalater på menuen. De findes både som hovedret og som forret. Fordel ved salater er at de ikke ligger særligt tungt i maven, hvilket er en stor fordel, hvis du er på vej på casino.
Casino fester derhjemme
Vælger du i stedet at holde den lidt utraditionelle casino fest derhjemme, har du straks mange flere muligheder hvad luksus mad angår. Du kan vælge at bestille mad udefra, eller selv lave lækker og nemt luksus mad derhjemme.
Bestil mad udefra
Gider du ikke selv stå med maden, kan du vælge at bestille den udefra. Igen er det vigtigt at du tænker i lette retter og ikke i store menuer. Tapas, en lille buffet, eller måske smørrebrød, er gode lette muligheder.
- Tapas. Flere restauranter som har tapas på menuen, tilbyder også udbringning. Tilpas din bestilling, så den ikke bliver for fyldig. Gå efter få, men lækre retter, i stedet for mange. • Lille buffet. Rigtig mange restauranter tilbyder buffet som udbringning. De findes både som arabiske, italienske, asiatiske og som fusion. Her er det igen vigtigt at gå efter de lette retter, i passende antal, frem for de fyldige.
- Smørrebrød. En rigtig god luksus mad kan være smørrebrød. De findes både som almindelige håndmadder, middel belagte smørrebrød og i en ægte luksus udgave. Formoder du at festen godt kan nå ud på de små timer, kan du nemt købe lidt ekstra smørrebrød og opbevare på køl. Smørrebrød er eminent som natmad.
Lav selv lækkert casino mad
Gider du ikke købe mad, kan du sagtens selv fremtrylle lækre små retter som kan være lige så luksuriøse som dem du kan få leveret
- Ostebord med god vin. Et ostebord, med et udvalg af hårde og bløde oste, druer og oliven og måske lidt hjemmelavet pesto eller tapenade og så en god rødvin. Mere luksuriøst kan det næsten ikke blive. Det bedste af det hele er at det stort set ingen tid tager at lave.
- Alt godt fra havet. Små anretninger med fisk. Lakseruller, små fisketærter, rejer i forskellige lager, tunmousse på små brød eller en traditionel rejecocktail. Hertil kølig hvidvin eller måske bobler i glas med høj stilk. Fordelen ved de små fiske anretninger er at de er lette, både i maven og at lave.
- Tapasbord med lidt af det hele. Her er der frit slag, så længe de husker at tænke småt men godt. Italiens skinke, spanske pølser og lækkert fransk brød. Små salater med udsøgte råvarer. Oste som den fra ostebordet eller fiskeanretninger som de før nævnte. Tapas er ikke længere kun et spansk begreb, men dækker over stort set alt hvad du kan finde på at servere i små portioner.
- Pindemadder. Hvis det skal være rigtigt let, kan du binde an med de traditionelle pindemadder. Her er det også kun fantasien der sætter grænsen, for hvad du kan servere. Dog skal det være så småt og så sammenhængende, at det rent faktisk kan håndteres på en tandstik. Hertil passer også både hvidvin og de gyldne bobler.