Majspandekager

Majspandekager med fyld smager rigtig lækkert, og så er der sådan lidt fastfood over det, så selv de unge vil gerne deltage når der står pandekager med fyld på menuen – både med at tilberede og med at spise. Majspandekager er egentlig det man kalder madpandekager, men da termen majspandekager efterhånden er lige så anvendt, hvis ikke mere end madpandekager, så har jeg da lavet en helt egen opskrift på majsvarianten.

Fyldet kan varieres i det uendelige. Det mest almindelige er nok en tyk kødsauce af hakket oksekød og måske lidt salat og tomater til. Men du kan sagtens fylde dem med svampe, løg og peberfrugter så de blive vegetariske. Eller med kylling eller fisk. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Det skal naturligvis bare være uden ben og i ikke for store stykker.

Opskrift på majspandekager

majspandekager

Majspandekager – den nemme opskrift

Samlet tid: 50 minutter
Forfatter: Beate Grandahl
Majspandekager er dejligt mættende, og så er de yderst velsmagende. Derfor er det som oftest også majspandekager jeg laver når vi skal have madpandekager.
Både fyld og pandekager kan laves i forvejen så det kun er at fylde pandekagerne og gratinere dem der skal klares lige inden servering.

Ingredienser

  • 2 spsk. hvedemel
  • 100 g majsmel vi brugte Rømers økologiske majsmel – som også er glutenfri
  • 2 dl mælk
  • 3 æg
  • spsk. smeltet smør/stegemargarine

Sådan gør du

  • Bland mel og majsmel sammen, og pisk mælken i lidt efter lidt.
  • Pisk æggene i, og lad dejen hvile tildækket i køleskab i minimum ½ time. Den kan sagtens tåle at stå i længere tid. Evt. kan du tilberede fyldet imens.
  • Pisk dejen op når den er færdig med at hvile.
  • Steg nu seks pandekager – én ad gangen – på en pande i det smeltede smør.
  • Rul pandekagerne sammen om fyldet, og læg dem med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Drys med mere revet ost, og gratinér dem i ovnen ved 225° C i ca. 8 minutter.

Noter

På billedet er pandekagerne fyldt med en kødsauce lavet af hakket oksekød, hakkede gulerødder og hakkede porrer og smagt til med sambal oelek og sød mango chutney. Derforuden er der tomater, salat og revet ost i. Men som nævnt kan komme hvad som helst i dine pandekager.
Så er majspandekagerne parate til at blive spist. Er du ikke lige til oksekød, så tag et kig nedenfor. Måske er der nogle forslag, der kan inspirere dig.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Forslag til fyld

Her kommer der lidt inspiration til fyld til dine majspandekager. Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænsen her, men lidt inspiration er altid godt!

  • Kødsovs – eventuelt spiced op med lidt stærke krydderier.
  • Pulled pork – ja det er jo så populært og fungerer ganske fornuftigt i en majspandekage! Kombiner det eventuelt med lidt peberfrugt!
  • Kalkun eller kylling i strimler – Super simpelt eventuelt krydret med noget tandoori eller karry. Bland det eventuelt med lidt grønsager.
  • Falafler – Er du vegetar eller vil du bare gerne prøve den variant, så er falafler i madpandekagen et rigtig godt valg.
  • Diverse grøntsager – Det bedste af hvad der lige er i køleskabet. Brug eventuelt en mild hvidløgsdressing i denne blanding.
  • Tun – kombiner eventuelt med noget tabouleh (mellemøstlig salat) og lidt creme-fraiche dressing.

Se også vores lækre opskrift på broccolitærte eller helt almindelige pandekager her.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

5 reaktioner

  1. 4 stars
    Dejen blev tyk som grød, fuldstændig umulig at arbejde med på en pande, så der skal en del vand i 🤷‍♂️

    1. Hej Bjarne
      Det har jeg aldrig oplevet. Måske der kan være forskel på typen af majsmel eller størrelsen på æggene. Men under alle omstændigheder, ville jeg nok ikke komme vand i, men mere mælk måske.
      De bedste hilsener
      Beate, HurtigMums

  2. Jeg fulgte opskriften fraset hvedemel som jeg skiftede ud med fuldkorns rismel pga Cøliaki.
    Det var fin konsistens og så smagte de fantastisk.
    Jeg tilsatte ca 1/4 tsk salt også.

  3. Jeg bruger altid denne opskrift :). Og tilsætter dejen salt + sukker, det søde i form af fx blomsterhonning eller lys maltsirup. Vil teste om ikke lidt mørk maltsirup klæder smagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre typer pandekager