Mormordressing med fløde

Opskrift på mormordressing med fløde

mormordressing

Spidskålssalat med mormordressing med fløde

Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Men pyt med årsagen, det er smagen der tæller, og så er den nem og hurtig at lave – dog skal salaten helst trække med den på, men det er stadig hurtigmums. Der er kun tre ingredienser i. Til gengæld kan du bruge til mange forskellige salater. For eksempel spidskålssalat eller grønkålssalat.

Ingredienser



Sådan gør du

  • Pisk sukker og citronsaft sammen.
  • Tilsæt piskefløden, og pisk, til det begynder at blive tykt – det skal ikke være flødeskum. Du kan enten bruge et almindeligt piskeris eller en elpisker, men pas på, det ikke bliver for tykt.
  • Smag til med citronsaft og sukker.
  • Hæld mormordressingen over din salat en times tid inden servering, så den kan nå at trække godt ind i de andre ingredienser.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min mormordressing opskrift med fløde

Mormordressing – Et besynderligt navn. Men det skulle angiveligt stamme fra, at det er en dressing, som mormor lavede den. Ikke som farmor lavede den, men som mormor lavede den.

Jeg ved med sikkerhed, at jeg ikke har fået denne dressing hos min mormor, og jeg ved også med sikkerhed, at mine børn ikke har fået den hos deres mormor.

Det er en sur-sød dressing, og den kan faktisk godt smage lidt af nostalgi og barndommens dage. Hvorfor ved jeg ikke, for jeg har aldrig fået den som barn, men det må der jo være nogen, der har – hjemme hos deres mormor. Hvis der er nogen af jer, der har et bud på, hvorfor den ellers hedder mormordressing, så læg en kommentar.

Mormordressing med eddike

Der er andre der mener, at mormordressing skal laves med eddike i stedet for citronsaft. I mine ører lyder det da også mere korrekt, for så vidt jeg husker det, var der ikke mange citroner i mormors køkken eller spisekammer.

Så i stedet for citronsaft kan du piske ¼ dl fløde let – ligesom før – og tilsætte ½ spsk. eddike og 2-3 tsk. sukker. Husk at smage til.

Mormordressing – fedtfattig

Der er rigtig mange, der prøver at gøre mormordressing fedtfattig – der er jo trods alt fed fløde involveret. Men helt ærligt nu skal du jo ikke spise hele portionen selv eller bar, der er jo som regel iblandet noget grønt af en eller anden art, så så meget fedt får du heller ikke.

Selvfølgelig kan du erstatte fløde med cremefraiche eller et andet surmælksprodukt, som er mere magert end fløde, og ingen tvivl om at det bliver en lækker dressing, men, men, men, det er ikke mormordressing – måske en farmordressing. Men tro mig, mormor brugte ikke sådan noget nymodens pjat som cremefraiche – alt afhængig af mormors alder, naturligvis. Cremefraiche har været fremstillet i Danmark siden 1964. Cremefraiche er i øvrigt fransk og betyder fløde med frisk smag.

Se i øvrigt en oversigt over salater på HurtigMums her: Salater

Velbekomme!

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

5 reaktioner

  1. Uhmmm elsker mormordressing, kan huske at min egen mor har lavet det mange gange – smager fantastisk

  2. Du har fuldstændig ret. Citroner var ikke noget man havde i “almindelige” hjem for 80 år siden. Citroner skulle bestilles hos købmanden. Fra min barndom i 50’erne kender jeg kun til den version med eddike.

  3. I dag skal vi have lammekølle dertil mormorsalat med estragoneddike. Mums (: God påske.

  4. Altså, min mormor lavede den på sødmælk og lager eddike, så for mig er det den ægte.

  5. Ja mormordressing – eller hos os mor dressing som altid var lavet på mælk

    Sukke
    Eddike
    Mælk

    Det var mums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce