Porretærte

Porretærte opskrift! Tærter er forholdsvis nemme at lave, og du kan komme alt muligt i dem – en god måde at få ryddet ud i køleskabet og grøntsagskurven på uden at det havner i skraldespanden. Du kan lave din tærtebund selv – det er et spørgsmål om tid – eller du kan købe en færdig. Her er en opskrift på tærtedej med en masse tips til hvordan du kan bruge den overskydende tærtedej.

Du kan også bruge en butterdej. Butterdej er en af de få ting jeg ikke laver selv, for det kan efter min mening ikke betale sig – men det er sjovt … og tidskrævende.

Opskrift på porretærte

Porretærte

Porretærte med bacon

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: aftensmad, Hovedret
Antal: 1 tærte
Kalorier: 2154kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Denne porretærte er med bacon. Ikke meget, bare lidt. Og den er lavet med butterdej – jeg elsker butterdej, vel vidende at det ikke er det sundeste valg da den jo indeholder en del smør (= fedt).

Ingredienser

Sådan gør du

  • Rul butterdejen ud så den passer til dit tærtefad – eventuelle rester kan du lave mønstre/gitter af og lægge oven på tærten, eller du kan lave butterdejsstænger eller andet. Bruger du det ikke lige nu, så frys det ned.
  • Læg butterdejen i fadet, og prik den med en gaffel – ellers puster den sig op som en ballon når den bages – sæt den køligt i 10 minutter.
  • Tænd ovnen på 220° C.
  • Skær løg og porer i skiver, snit bladsellerien fint, og hak de soltørrede tomater – hvis ikke de er det allerede.
  • Forbag tærtebunden i 10 minutter.
  • Pisk æg, ost, muskat samt salt og peber sammen.
  • Tag tærten ud efter de 10 minutter, og skru ovntemperaturen ned på 175° C.
  • Kom grøntsager og bacon i tærten, og hæld æg og ost over.
  • Bag tærten færdig – ca. 20 minutter.

Noter

Skal fyldet være endnu mere cremet, så rør ost og æg sammen med 1 dl skyr eller græsk yoghurt. Bacon kan udelades hvis det skal være en tærte helt uden kød.
Velbekomme!
Vil du selv lave porretærtens bund og ikke “nøjes” med butterdej, så er der her en opskrift.

Nutrition

Kalorier: 2154kcal | Kulhydrat: 162g | Protein: 63g | Fedt: 141g | Mættet fedt: 47g | Flerumættet fedtsyre: 16g | Enkeltumættet fedtsyre: 65g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 591mg | Natrium: 1509mg | Kalium: 1052mg | Fiber: 10g | Sukker: 18g | Vitamin C: 40mg | Calcium: 988mg | Jern: 15mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Opskrift på bund til porretærte

Porretærte

Dej til bund

Ret: Tilbehør
Antal: 1 tærtebund
Kalorier: 1809kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 3 dl hvedemel
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g smør
  • 1 spsk vand

Sådan gør du

  • Bland mel og salt sammen.
  • Smøret skæres i små dele. Det må gerne være rigtig kold, så det er nemmere at skære op små stykker.
  • Put smøren ned i melen og bland og smuldr det sammen indtil det ligner revet ost til pizza.
  • Tilsæt vand så dejen kommer til at hænge sammen!
  • Smør en springform med smør. Springformen skal være cirka 22 cm i diameter.
  • Pres dejen ud i springformen. Sørg for at dejen ikke går helt op til kanten.
  • Lad dejen stå en halv time eller længere i køleskabet.
  • Forbag dejen i 15 minutters tid ved 200 grader.
  • Herefter fortsætter du ved punkt 6 i opskriften ovenfor!

Noter

Tips til porretærte
Der er lidt forskellige ting som du kan gøre ved din porretærte for at skabe lidt variation.
Krydderier: Her er et par forslag til andre krydderier du kan bruge i din porretærte: Timian, oregano, hvidløgspeber
Tilbehørsforslag: Salat, røget fisk, spegeskinke
Lidt grovere bund: I stedet fro 175 gram hvedemel, hvis du laver din egen bund, så kan du bruge 125 gram hvedemel og 50 gram fuldkornshvedemel.
Du kan også finde vores opskrift på broccolitærte her.

Nutrition

Kalorier: 1809kcal | Kulhydrat: 229g | Protein: 32g | Fedt: 84g | Mættet fedt: 52g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 21g | Transfedtsyre: 3g | Kolesterol: 215mg | Natrium: 746mg | Kalium: 345mg | Fiber: 8g | Sukker: 1g | Calcium: 69mg | Jern: 14mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Få evt lidt ekstra inspiration fra vores galleri nedenunder

Sidst opdateret: 22. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter