Rød linsesuppe – en smuk, fyldig, varmende suppe med masser af gods i. Perfekt til de kolde dage, hvor man har lyst til suppe hurtigt, eller når man trænger til én, der giver lidt mere mæthed end almindelige supper.
Linsesuppe
Denne opskrift blev til, da jeg en dag var snotforkølet og havde lyst til at lave en suppe, der kunne hjælpe mig med at bekæmpe det. Derfor indeholder den masser af ingefær og hvidløg, som er kendt for deres helbredende egenskaber og den indeholder karry, som giver den et stærkt kick og  varmer indefra og ud. Med andre ord: en rigtig vintersuppe!

De røde linser giver masser af fylde, så jeg synes egentlig ikke, der er behov for at spise brød eller andet til, meeen hvis man er sulten, så har brød med smør jo aldrig gjort nogen skade! Mad er til for at blive eksperimenteret med, så hvis man ønsker en suppe med endnu mere tyngde, kan man prøve at koge perlebyg med, tilsætte bønner eller kokosmælk.

Denne opskrift er til to sultne mennesker, så hvis man er flere, bør man fordoble opskriften. Og så igang!

Rød linsesuppe – opskrift til to personer

Ingredienser

  • 1 løg, hakket fint
  • 2 fed hvidløg, hakket fint
  • 1 stykke frisk ingefær, ca. 1×1 cm, skrællet og hakket
  • 160 gram røde linser
  • 1 liter vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 2 tsk karry

Fremgangsmåde

  • Varm olien op i en gryde ved medium varme og steg løget til det har lidt farve, ca. 3 minutter. Tilsæt herefter hvidløg, ingefær og karry og steg lidt videre.
  • Tilsæt de røde linser og bouillon og lad koge ved svag varme under låg ca. 20 minutter, indtil linserne er udkogte.
  • Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra karry eller andre krydderier – lidt chili er f.eks godt, hvis man vil have de ekstra stærk.
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Rød linsesuppe
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
2.51star1star1stargraygray Based on 16 Review(s)

x