Sådan får du råd til mere mad på SU

Sponsoreret indlæg

Medmindre man er født ind i en velhavende familie, kan det være svært at have råd til god mad, mens man er på SU. Rigtig mange studerende kender sikkert til, at især den sidste uge på måneden kan være hård. Billig pasta med ketchup er således en af det letteste og billigste retter for en studerende, der ikke har flere penge sidst på måneden.

Heldigvis er der flere gode tips og tricks til, hvordan du enten kan få pengene til at række længere, eller hvordan du kan få flere penge til at købe mad for. De tips vil vi komme med til dig lige her.

  1. Planlæg din mad

Hvis du handler mens du er sulten, så vil du ofte komme til at lave nogle dumme og dyre impulskøb. Klokken 18:00 frister en hurtig take-away pizza mere end en tur ned i indkøbscenteret. En pizza kan dog hurtigt løbe op i 3-4 gange prisen af, hvad du ellers kunne lave et måltid til der hjemme, og så kan det hurtigt gå stærkt.

Derfor er et af de bedste råd til studerende, at man laver en madplan mens man er mæt. Her skriver man ned hvilke retter man ønsker at lave, og hvilke dage man skal have det. På denne måde kan man også købe større ind, og det plejer at være billigere.

  1. Hæv et beløb hver uge til mad

Hvis du inden ugen går i gang hæver et beløb, som du øremærker til mad i løbet af ugen, vil du med stor sandsynlighed undgå at bruge for mange penge. Hiver du bare dankortet op ad lommen, når du handler ind, vil du ofte bruge flere penge.

Har du i stedet pengene i hånden, vil det være lettere at holde styr på de beløber du bruger. Et rigtig godt tip er derfor, at du aldrig køber mad med penge fra dit kreditkort.

  1. Undgå madspil det er billigere

Her er der ikke tale om, at du selv skal undgå at smide mad ud, selvom det naturligvis er en god ide. Vi taler om, at du i stedet skal benytte dig af de mange forskellige muligheder der er, for at få mad til billigere penge. Du kan finde apps som Togoodtogo eller Redmaden, hvor du direkte i app’en kan købe lækkert mad, som alligevel bare skal smides ud.

Prisen får du meget billigere end den fulde pris, så det kan klart betale sig at gå den vej. En anden metode kan også være at skralde. Her går du simpelthen på jagt i containerne hos supermarkeder, hvor de smider konserves og andet mad ud, som fortsat kan spises.

Er der en enkelt måned eller to, hvor det kniber med maden, så se mere her hos www.moneybanker.dk for at få gode råd og vejledning til et kviklån. Du kan alternativt tage et kig på en egentlig låneberegner, som her hos laaneberegneren.dk .

Denne tekst blev sidst opdateret den 1. maj 2020 22:19

Laust