Sådan lægger du et godt stabilt madbudget for måneden

Dette indhold er sponsoreret

Har du brug for at få et bedre overblik over, hvor mange penge du bruger på dit madbudget hver måned, og hvor mange penge, som egentlig går til madvarer, som ikke bliver spist op, eller penge som går til opskrifter, som ikke har været godt nok planlagt. I denne artikel finder du tre gode råd til, hvordan du kan lægge et stabilt og godt madbudget for måneden, så du kan komme godt i mål med at handle ind til dig og din familie. Dette vil give dig et godt spring til at få overblik over din økonomi, så du har penge lagt til side til de bedste investeringer muligt.

Husk at handle efter butikkernes tilbud

Når du gerne vil skabe et stabilt og godt madbudget, så er det vigtigt, at du handler efter butikkernes tilbud. Dette gør, at du kan spare penge på de varer, som ellers gør, at kvitteringen bliver lidt for dyr til sidst. Der kommer som regel nye tilbud i dine dagligvarebutikker hver uge, og det er derfor oplagt at planlægge en uge frem i tiden, som så passer til dine behov. Så kan du komme godt i mål med dit madbudget, og du kan spare penge på at handle ind til dig selv og din familie. 

Sæt et vist beløb af hver måned til mad

Når du skal holde et stabilt og godt budget, så handler det om den sum, som du beslutter er nok til at handle ind til dig og familien hele måneden. Nogle vælger at sætte denne højt, så der altid er penge tilbage på kontoen hver måned, mens andre vælger at sætte den lavere også spæde til sidst på måneden, hvis der er behov for det. Det er dog vigtigt, at du sætter et realistisk beløb af til dit madbudget. Dette beløb skal være nok til at dække alle fornødne madvarer i løbet af måneden, og det skal også være nok til at kunne eksperimentere med et par opskrifter eller to løbende, så du ikke går død i din madlavning. 

Forsøg at begrænse impulskøb

Til slut er det vigtigt, at du så vidt muligt begrænser dine impulskøb. Der er ikke noget som vælter et budget hurtiger end impulskøb, og det er derfor nødvendigt, at du prøver at holde dig til din indkøbsliste. Hvis du har svært ved at begrænse dine impulskøb, så kan det være en god ide at spørge dig selv, når du handler, om hvorvidt du ville købe den pågældende vare, hvis du havde kigget på den og overvejet den hjemmefra. Så kan du være mere sikker på dit månedlige madbuddget. 

Picture of admin3

admin3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums