Silikomart – Der er flere faktorer, der skal spille sammen, når resultatet af dit bagværk skal blive perfekt. Der er råvarerne, der er ovnen, og der er opskriften og redskaberne. Nogle af redskaberne er vigtigere end andre. For hvor nogle kun er et irritationsmoment, hvis de driller, kan andre være direkte ødelæggende for dit bagværk, hvis de ikke fungerer korrekt.

For eksempel kan det være noget så irriterende, hvis din dejskraber ikke vil slippe dejen, så du skal stå med to dejskrabere og skrabe den ene ren med den anden, og så den anden ren med den første. Men det er ikke direkte ødelæggende for resultatet – kun for dit humør. Men hvis formen ikke er i orden, kan du risikere, at du ikke kan få kagen ud af den, og selvfølgelig vil du gerne servere en flot udseende kage.

Hvis du som en start vælger noget ordentligt udstyr og nogle gode opskrifter, sparer du dig selv for mange ærgrelser.

Bageudstyr fra Silikomart

Du kan få næsten alt bageudstyr i silikone – lige fra dejskrabere over skåle til bage- og chokoladeforme.

Silikomart er en italiensk producent, som hovedsageligt bruger silikone til deres bageudstyr. Det er høj kvalitet til fornuftige priser, hvor alle kan være med. Det er bare to gode grunde til, at de er værd at anbefale. Derudover har deres produkter også et både praktisk og moderne design.

Silikomart producerer forme, som du ikke havde drømt om, var opfundet. Forme som kan få dine kreationer til at ligne professionelle konditorkager. Men i bund og grund er der i hvert fald tre slags forme, du ikke kan undvære, når du bager. Forme som du bruger igen og igen.

  • Rund form med høj kant
  • Muffinsforme
  • Tærteform

Bageudstyr lavet af silikone

Silikone er det bedste materiale, der kan laves bageudstyr af.

  • Det er bøjeligt uden at miste fastheden.
  • Det slipper let både fugtige og tørre ingredienser.
  • Det tåler oftest både meget lave og meget høje temperaturer.

Det er nemt at få kagen eller chokoladen ud af en silikoneform, fordi formen er så blød og nem at bøje. Men alligevel er den ikke så blød, så når indholdet hæver, at det går ud over faconen.

Silikoneformen går på grund af sin blødhed eller ikke i stykker, selv om du taber den på gulvet.

Du behøver ikke bruge fedtstof eller besværligt bagepapir, det er bare at hælde dejen eller den flydende chokolade eller is i, og det kommer nemt ud, når det er stivnet og har fået en fast konsistens.

Endelig kan du tage formen direkte fra fryseren og sætte den ind i ovn eller mikroovn eller omvendt.

Den runde form

Den runde form er perfekt, når du skal bage runde kager eller is. Det er den de fleste har i form af en springform.

Men en rund form af silikone bliver du gladere for i længden, fordi den er nemmere at have med at gøre. Du slipper for besværet med bagepapiret, den er nem at krænge af kagen eller isen, den kan gå i opvaskemaskinen, og da den er blød, behøver den heller ikke lige så meget plads som den hårde springform, når den skal opbevares i skab eller skuffe.

Du kan finde den runde form fra Silikomart på kageting.dk.

Muffinsforme

Muffinsformene kan ikke bare bruges til muffins, men også til cupcakes, og med dem kan du nemt lave portionsanrettede kager. Du kan selvfølgelig bruge nogle af papir, og det er da også praktisk nok, hvis de skal med i skole, når børnene skal del ud. Men til brug hjemme vil du have meget mere gavn af silikoneforme.

De kan genbruges – hvilket også er mere miljøvenligt – så du sparer penge på den lange bane. De er også nemmere at få kagen ud af, og de krøller ikke sammen eller går i stykker, når de ligger i skuffen, indtil de skal i brug.

Silikomart har lavet en serie, der hedder Wonder Cakes, som bl.a. er små forme til cupcakes og muffins. Dem kan du finde på kforkage.dk.

Tærteformen

Tærteformen er praktisk både til søde tærter og til madtærter. Den har samme egenskaber som den runde form, den har blot en lavere kant. Til gengæld må den gerne have en lidt større diameter. Tærteformen fra Silikomart kan du finde på kageoplevelser.dk.

Den vigtige opskrift

Men formen er jo ikke nok. Du skal også bruge en god opskrift. For lige netop med bagværk er det sin sag at lave dejen eller fyldet på slump. Selvfølgelig kan du eksperimentere, men for at få det samme gode resultat hver gang, er du nødt til at bruge den samme gode opskrift hver gang.

Nem chokoladekage

Alle elsker chokoladekage. Chokoladekage er perfekt at bage i en rund form, og skære ud i ”lagkage”-stykker. Bruger du en rund silikoneform sammen med opskriften på en nem chokoladekage, ja så bliver det ikke nemmere.

Chokoladekagen, du får opskriften på, når du følger linket, er ikke en ”ægte” chokoladekage, for den er lavet på kakao. Men det bliver den bestemt ikke dårlig af.

Så mangler du en nem, hurtig og lækker kage en dag, hvor du får uventede gæster. Så hiv silikoneformen op af skuffen, tænd ovnen, og bland kagen sammen. Efter tre kvarters tid har du en velduftende chokoladekage, der bare skal køle lidt af, før du serverer den med en kugle vaniljeis.

Ægte chokoladekage

Er du mere til den ægte vare, kan du lave den portionsanrettede version. Det går endnu hurtigere. Du skal bare lade være at gennembage dem. Ja, den er god nok. For hvem elsker ikke en blødende chokoladekage? Den der er flydende indeni, hvis den er perfekt bagt.

Den er måske ikke nem at lave, men den er hurtig. Efter ca. 10 minutter i ovnen i muffinsformene er de nemlig allerede færdige. Og så skal de også lige køle lidt af, inden de serveres.

Den blødende chokoladekage, som du får opskriften på, når du klikker på linket herover, kan servers både som kage til kaffen og som dessert.

Chokoladetærte

Når nu vi er ved chokoladen, så er tærteformen perfekt til en chokoladetærte. Den opskrift du får, når du følger linket, er helt bestemt på en ægte chokoladetærte. Den er nemlig fyldt med lækker, cremet chokoladeganache.

Til gengæld tager den også tid at lave. Det er altså ikke tærten du serverer for uventede gæster, medmindre de bliver et par dage. Det tager nemlig omkring fem timers tid at tilberede den, men den er altså også værd at vente på. Den skal så ikke køle af som de to andre varianten, for den ”bages” i køleskabet til sidst.

Silikomart – mere end bare bageudstyr

Til sidst skal det lige nævnes, at Silikomart er meget mere end bageudstyr. De producerer nemlig også alskens udstyr til at fremstille finurlige chokoladefigurer og ispinde.

Print Friendly, PDF & Email