Sliders

Sliders – er en miniatureudgave af burgere. De egner sig perfekt til buffet eller brunch, men kan også sagtens spises til aftensmad en aften, hvor I rigtig skal hygge igennem – og måske spise foran fjernsynet, sådan en fredag aften f.eks. Bortset fra at sliders er lidt mere pillearbejde, så er de nu ikke sværere at lave end en almindelig størrelse burger. Se med herunder.

Sliders

Vil du gerne spare tid, den dag I skal have sliders, så bag burgerbollerne i forvejen – eller køb dem færdige, det kan du i nogle af de mere velassorterede dagligvarebutikker – og form og steg evt. også bøfferne i forvejen. Så skal begge dele bare varmes og samles med de andre ingredienser.

Sliders – opskrift

Fire sliders svarer nogenlunde til en almindelig størrelse burger. Så afhængig af hvor sultne vi er, og hvad vi spiser til – f.eks. salat og pommes frites – serverer jeg altid 4-6 sliders til hver.

Antal personer:
4

Tid i alt:
2T15M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til boller

[/et_pb_text]

  • 2/3 pakke gær – ca. 30-35 g
  • 3½ dl lunkent vand
  • 1½ spsk. olie
  • 2 store æg – det ene til dejen, det andet til pensling
  • 1½ tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 100 g rugmel
  • 70 g havregryn
  • 350 g hvedemel
  • 3 spsk. sesamfrø eller andet drys

Ingredienser til bøf

  • 600 g hakket oksekød
  • 3 spsk. hvedemel
  • Salt og peber
  • Fedtstof til stegning

Forslag til ingredienser til sliders

  • Smørelse – remoulade, ketchup, sennep, chilisauce, aioli eller lignende
  • Et par håndfulde blandet salat – rucola, spæde spinatblade, radiccio eller i den dur
  • 12 små tomater
  • 1-2 løg afhængig af størrelse – gerne rødløg – eventuelt syltede rødløg
  • 4-5 syltede drueagurker
  • 8 skiver stegt bacon
  • 250 g cheddarost – stykke eller i skiver ikke revet

Sådan laver du boller

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt olie og det ene af æggene, og rør det sammen.
  3. Bland sukker og salt med rugmel, havregryn og hvedemel, og hæld det hele ned i vandet.
  4. Ælt eller rør det hele sammen til en let fugtig dej. Tilsæt evt. mere hvedemel, hvis dejen er for klistret.
  5. Lad dejen hæve i en times tid tildækket ved stuetemperatur.
  6. Slå dejen ned, og del den i 24 lige store(små) stykker – vej evt. dejen af, så du er sikker.
  7. Form stykkerne til boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk dem let flade.
  8. Lad bollerne hæve tildækket – igen ved stuetemperatur – i ½ time.
  9. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
  10. Varm ovnen op til 175° C varmluft, og bag bollerne til de er gyldne og gennembagte – ca. 10-12 minutter.

Sådan laver du bøf

  1. Del det hakkede oksekød i 24 lige store dele – brug evt. vægten til at måle af.
  2. Form dem til små flade bøffer, og vend dem i hvedemelet.
  3. Drys med salt og peber, og steg dem i fedtstof på en stegepande.

Sådan laver du sliders

  1. Flæk bollerne, og smør med valgfri smørelse.
  2. Skyl salat og tomater, og pil løget/løgene.
  3. Skær tomater, løg drueagurker i tynde skiver.
  4. Bræk baconskiverne i tre stykker.
  5. Læg salat på underen og en bøf oven på salaten.
  6. Læg et par tynde skiver cheddar på den varme bøf, så osten kan smelte lidt.
  7. Byg sliders ved at lægge agurk, løg, tomat og bacon oven på osten, og slut af med overen.
  8. Tryk slidersne let sammen, og stik evt. en tapaspind eller lignende igennem, så slidersne holder sammen.

Hvis du køber bollerne færdige, tager det kun ca. 40-45 minutter at tilberede slidersne.

Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter