Hvad er sommersalat? Det kan faktisk være to ting. Det kan være en salat blandet af frugt og grønt, der har sæson i sommermånederne, som jordbær, ærter, tomater, radiser og lignende. Men det kan også være en pålægssalat.

Jeg ved faktisk ikke om, man kan få pålægssalaten i handlen mere. Det er længe siden, jeg har set den. Men jeg har sådan set heller ikke kigget efter den, for du kan nemlig lave den selv – meget nemt og enkelt. Men det kommer vi ind på senere.

Sommersalat

Lækker sommersalat – opskrift

Først får du opskriften på den salat, der smager godt til grillmad eller andre sommerretter. Ud over sommerfrugt og -grønt har jeg også sneget salatost i. Det giver nu sådan en god smag og giver også salt til salaten. Og så smager det afsindigt godt sammen med jordbær. Det må du ikke snyde dig selv for.

Det skal du bruge til 4 personer

  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ spsk. balsamico- eller hvidvinseddike
  • ½ spsk. friskpresset citronsaft
  • ½ tsk. dijonsennep
  • 50 g rucolasalat
  • 50 g babyspinatblade
  • 200 g cherrytomater – gerne i forskellige farver og størrelser
  • 125 g friske jordbær
  • 3 forårsløg
  • 100 g ærter – friske, bælgede er naturligvis at foretrække, når nu det er en sommersalat
  • 100 g salatost i tern
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Bland olie, eddike, citronsaft og sennep sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.
  2. Skyl rucolasalat og babyspinat.
  3. Skær skyllede cherrytomaterne i halve.
  4. Skyl og nip jordbærrene, og skær også dem i halve.
  5. Fjern kedelig top og roden fra forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
  6. Bland salat, spinat, tomater, jordbær, løg, ærter og ost sammen til en salat.
  7. Hæld dressing over, eller servér den til.

Tip: Skal salaten med på skovtur, til et skolearrangement eller til et sammenskudsgilde, så tag dressingen med ved siden af, ellers bliver salaten let kedelig.

Sommersalat med melon

I stedet for jordbær kan du lave små kugler af melon og komme i salaten, det giver en også frisk sommeragtig smag – husk at fjerne eventuelle kerner.

God, cremet sommersalat med rygeost

Som nævnt findes der også en pålægssalat, der bærer navnet sommersalat. Den får du også lige opskriften på.

Ingredienser

Tilberedning

  1. Kom agurkesalaten i en sigte, og lad den dryppe af – helt af – i en lille skål. Tryk den evt. i et viskestykke eller mellem to stykker køkkenrullepapir for at få al saften suget ud, så salaten ikke bliver tynd.
  2. Bland cremefraiche, mayonnaise og rygeost sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.
  3. Kom de drænede agurkeskiver i dressingen, og smag til igen med salt og peber og evt. lidt lage fra de afdryppede agurker.

Denne variant smager godt på et stykke rugbrød eller oven på pålæg, filet, eller skinke f.eks.

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 0

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Sommersalat
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)