Spaghetti carbonara

spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Ret: aftensmad, Børn
Antal: 4 personer
Kalorier: 711kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Her får du opskriften på spaghetti carbonara. Eller måske skulle vi snarere kalde den spaghetti alla carbonara? Det er jo egentlig det den hedder. Her kommer opskriften i hvert fald.

Ingredienser

  • 125 g bacon – den gør det ud for pancettaen
  • ¼ fløde – eventuelt madlavningsfløde
  • 2 æg
  • 175 g revet ost – eventuelt en fåreost
  • 400 g tørret spaghetti
  • Salt og peber
  • I denne opskrift kan en en bacon i god kvalitet gøre en kæmpe forskel på resultatet. Så hvis du er villig til at bruge lidt ekstra ressourcer på din spaghetti carbonara, så er baconen første prioritet.

Sådan gør du

  • Skær baconen i tynde, tynde skiver.
  • Læg dem på en kold, dyb pande, skrue op for fuld knald, og steg dem i 2 minutter.
  • Skru herefter ned til jævn varme, og steg dem sprøde og gyldne på begge sider.
  • Læg baconskiverne på fedtsugende papir.
  • Tør panden af med et stykke køkkenrulle, og kom fløde, ca. ½ tsk. salt og ½ tsk. peber i, og bring det i kog.
  • Bland imens æg og 75 g revet ost i en skål.
  • Knæk baconskiverne i mindre stykker.
  • Bring også rigeligt letsaltet vand i kog, og kog spaghettien heri i 8-10 minutter. Den skal være mør uden at være blød.
  • Lad spaghettien dryppe af i et dørslag, og vend den herefter med fløden i panden.
  • Vend herefter bacon og ægge-/osteblandingen i panden.
  • Servér med resten af osten til.

Nutrition

Kalorier: 711kcal | Kulhydrat: 76g | Protein: 30g | Fedt: 31g | Mættet fedt: 14g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 10g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 146mg | Natrium: 530mg | Kalium: 349mg | Fiber: 3g | Sukker: 3g | Calcium: 344mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara – Det kommer nok ikke bag på mange at spaghetti carbonara er en traditionel, italiensk pastaret. Måske skulle den nærmere hedde pasta carbonara, idet den oprindeligt bestod af penne. Derudover bestod den af pancetta (bugflæsk) og revet fåreost.

Vores opskrift har lidt anderledes ingredienser og lidt flere af dem – men ikke voldsomt mange. Det er en hurtig og nem ret at tilberede, og den smager faktisk vildt godt.

Små ændringer

Her kan du finde en række forslag, som kan krydre retten lidt op eller variere den om du vil.

  • Du kan erstatte baconen med pancetta. Så bliver det en virkelig italiensk omgang spaghetti carbonara.
  • Tilføj eventuelt lidt løg til retten – det er ikke helt tro mod den originale ide med spaghetti carbonara, men jeg syntes det smager lidt bedre. Jeg bruger dog ikke løg, når den skal serveres for mine børn, da de så ikke vil røre retten.
  • Tilsæt en smule hvidvin, og lad den næsten fordampe før du kommer fløde og spaghetti på panden.

Du kan spise spaghetti som den er, eller du kan for eksempel lave en salat af tomatskiver og hakkede skalotteløg med en dressing af balsamicoeddike rørt op med salt og peber og et par skvæt olivenolie og til sidst drysset med plukket basilikum.

Buon appetito!

Videoopskrift med spaghetti carbonara

Du kan også se en video fra Jamie Olivers foodtube med Antonio Carluccio, der forklarer hvordan man laver spaghetti carbonara.

Andet fra det italienske køkken

Spaghetti carbonara er bare en af mange italienske retter. Andre klassiske italienske pastaretter er spaghetti bolognese og naturligvis lasagne. Du kan se vores oversigt over italienske retter her – og det italienske køkken bugner af en lang række andre opskrifter end pastaretter.. På den side kan du finde retter som Osso Buco, italienske kødbollerTiramisu, Mascarpone, marinara sauce og meget mere.

Læs også om de lækre blomkålsretter eller gryderetter her.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter