Spidsbryst

Spidsbryst

Braiseret spidsbryst

Samlet tid: 2 timer 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
I opskriften du får her, er spidsbrystet braiseret. Det er en simpel og velsmagende måde at få spidsbryst på. Brystet skal bare lige brunes af og derefter i ovnen, hvor det passer sig selv, til det er færdigt. Så kan du hygge om tilbehøret imens.

Ingredienser

  • 1 kg okse- eller kalvespidsbryst
  • 2 gulerødder
  • 2 løg
  • 25 g smør
  • 1 spsk. herbes de Provence
  • 4 dl oksebouillon
  • 2 dl rødvin – bare den billige den dyre kan I drikke til
  • 2 laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • Groft salt


Sådan gør du

  • Snit fedtet i rude-mønster, og gnid hele kødstykket med groft salt. Lad det stå på køkkenbordet i et kvarters tid og trække.
  • Skræl og pil imens henholdsvis gulerødder og løg, og skær dem i store stykker.
  • Brun kalvebrystet på alle sider i smørret, og tag det op.
  • Kom gulerødder, løg og herbes de Provence på panden, og svits det af.
  • Kom pandens indhold over i et ovnfast fad, og læg kødet ovenpå.
  • Kog panden af med bouillon og rødvin, og hæld det over i fadet.
  • Tilsæt laurbærblade og peberkorn.
  • Sæt fadet i ovnen, tænd på 200° C, og lad stegen braisere i 2-2½ time, til kødet har fået den rigtige kernetemperatur (afhænger af, om du vil have det rosa, medium eller gennemstegt, og om du laver okse- eller kalvespidsbryst). Dæk evt. fadet med et låg eller stanniol, hvis kødet begynder at blive for mørkt.
  • Tag fadet ud af ovnen, og lad kødet hvile udækket, mens du laver sovsen.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Opskrift på braiseret oksespidsbryst eller kalvespidsbryst

Når du køber dit spidsbryst, må der gerne være noget fedt på det. Det giver smag til kødet og gør, at det ikke bliver så tørt. Kører du den slanke linje, så skær fedtet af efter tilberedning, og lad være med at spise det.

Spidsbrystet er den forreste del af okse- eller kalvebrystet, og det er ikke så fedt som den øvrige del af brystet. Det er nemt at tilberede spidsbryst. Det kan koges, braiseres eller langtidssteges, eller du kan bruge det til suppe eller sprængt spidsbryst.

Sådan kan du lave sovsen

Hæld indholdet i fadet over i en gryde, og blend det, så du får en glat puré. Spæd evt. op med lidt fløde (gerne madlavningsfløde), hvis du ikke kan få den helt glat.

Skær nogle champignoner i skiver – hvis du vil have champignoner i sovsen, de kan udelades – og flamber dem i sherry. Kom champignonerne i sovsen, og smag til med knuste enebær samt salt og peber.

Ud over sovs kan du servere bagte tomater og kogte kartofler eller græske kartofler og måske grønkålschips eller en rødkålssalat til.

Stop madspild

Bliver der rester af stegen, kan du bruge dem til biksemad eller i en salat eller tærte.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce