Spinatpandekager! Lyder det ikke bare sundt? Og så er de bare så flotte i farven. Der er i hvert fald noget for øjnene i denne ret. Spinatpandekager er en madpandekage, og du kan fylde den med alt muligt lækkert fra grøntsager over laks og kylling til oksekød. I opskriften herunder har jeg brugt hakket oksekød.

Er spinatpandekager sunde? Tjah, der er stadig både mælk, æg og hvedemel i dem, som i ”almindelige” pandekager, og der er også masser af ost ovenpå – hvis du altså følger opskriften herunder – og så kommer det selvfølgelig også an på, hvad du fylder pandekagerne med. Men uanset hvad, så er der altså spinat i, og spinat er sundt, det kommer du ikke uden om.

Spinatpandekager med fyld

Det er ikke fordi pandekagerne her smager voldsomt meget af spinat, så selvom du eller børnene ikke er vilde med spinat, glider de garanteret ned alligevel. Og hvilket barn vil ikke synes, at en grøn pandekage er sejt?

Antal personer:
4

Tid i alt:
1T 5M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til spinatpandekager

  • 75 g spinat
  • 3 æg
  • 4 dl mælk
  • 150 g mel
  • 15 g smør eller stegemargarine
  • Salt og peber

Spinatpandekager – sådan gør du

  1. Skyl spinaten grundigt, og lad den dryppe godt af – eller giv den en tur i salatslyngen.
  2. Kom spinat, æg, mælk, mel et nip salt og et drys peber i blenderen, og kør, til du har en jævn dej.
  3. Smelt fedtstoffet på pandekagepanden, og hæld det over i en lille kande eller skål.
  4. Kom ca. ¾-1 dl dej på panden, og drej panden rundt, så dejen flyder ud og fylder hele panden. Lad det stege, til pandekagen begynder at blive gylden i kanterne. Vend den, og steg den på den anden side.
  5. Kom en lille smule smeltet smør på panden, og steg en ny pandekage. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage. Der bliver 7-8 pandekager – afhængig af mængden af dej og størrelsen på din pande, naturligvis.

Tip: Har du ikke en blender, så kan du starte med at hakke spinaten fint, og derefter give den og de øvrige ingredienser en tur med stavblenderen.

Forslag til ingredienser til fyld

Der er frit valg på alle hylder, når det kommer til fyld. Her er der brugt oksekød, men laks er også ret lækkert (spinat og laks spiller godt sammen), og du kan også lave den vegetarisk med f.eks. falafel.

Ingredienser til fyld med oksekød

  • 1 ds. kidneybønner
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g hakket oksekød
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 dl vand
  • 200 g hytteost
  • 100 g revet mozzarella
  • 200 g cherrytomater
  • 75 g sorte oliven

Sådan laver du oksekødsfyld

  1. Tænd slow cookeren på lav varme.
  2. Skræl gulerødderne, og pil løgene, og skær begge dele groft ud, og læg dem i bunden af slow cookeren.
  3. Drys med lidt sellerisalt.
  4. Brun smørret i en stegepande, og brun stegen hurtigt på alle sider – det tager ikke mere end et par minutter – og krydr den med salt og peber.
  5. Læg stegen oven på grøntsagerne, og drys også den med lidt sellerisalt.
  6. Kog panden af med noget af vandet, og hæld afkogningsvandet og resten af vandet ned i slow cookeren.
  7. Læg låg på, og sæt tiden til 7½ time.
  8. Tag stegen op af gryden, og hold den varm ved at pakke den ind i stanniol – den steger ikke videre og bliver ikke tør af det, når den er stegt ved så lav varme.
  9. Blend grøntsager og stegeskyen sammen, og bring det i kog i en gryde.
  10. Jævn med fløde, så sovsen får den rigtige tykkelse, og giv den lidt farve med et par dråber kulør.
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Skær oksestegen i tykke skiver. Det kan godt være lidt svært, uden at det går i stykker, når kødet er så mørt.

De flotte grønne spinatpandekager tager noget tid at lave, men det er altså indsatsen værd! 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Spinatpandekager
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug

x