Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs – Sprødt flæsk stegt på pande, grill eller i ovn, serveret med hvid sovs med hakket persille i har danskerne valgt til Danmarks nationalret – sjovt nok, for når man ser på danskernes foretrukne aftensmad, så er det pizza … og det er nok ikke stegt flæsk, der er lagt på pizzadejen.

Stegt flæsk kan som nævnt steges på panden, grillen eller i ovnen. Til daglig foretrækker jeg det sidste, for det sviner mindst i køkkenet. Og svinefedt er virkelig noget fedtet stads, og det sprøjter, når du steger flæsk.

Grillen er også god nok at bruge, men den kan være lidt voldsom at tænde op i blot for at stege en portion flæsk i hverdagen.

Jeg har aldrig forsøgt mig med at stege flæsk i mikroovnen, for selvom tynde skiver bacon kan blive sprødt i mikroovnen, og bløde flæskesvær også kan blive sprøde igen efter en tur i mikroen, så vil det blive svært at opnå den rigtige stegeskorpe på et stykke flæsk, da vandfordampningen i mikroovnen vil forhindre en høj nok temperatur.

Opskrift på stegt flæsk med persillesovs

stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs ad libitum – opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: flæsk, persillesove, Stegtflæsk
Antal: 4 personer
Kalorier: 192kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Det må ikke skorte på stegt flæsk med persillesovs, når det er det, der står på menuen. Der skal være så rigeligt. Hvis vi tager udgangspunkt i, at der skal være minimum 100-125 g kød pr. person, og at en skive flæsk vejer ca. 25-40 g efter stegning, så skal der være mindst fire stykker flæsk til hver, men lav hellere mindst seks stykker flæsk til hver. Og sovsen skal der også være rigeligt af – minimum 1 dl pr. person.

Ingredienser

  • 300-1.400 g stegeflæsk i skiver – mindre kan selvfølgelig gøre det, hvis du ved, I kun spiser et par stykker hver
  • 30 g smør
  • 3 spsk. mel
  • 3 dl mælk
  • 2 dl kogevand fra kartofler eller klar bouillon
  • ½-1 dl hakket persille
  • lidt revet muskatnød – kan udelades
  • stegefedt fra flæsket
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225° C – ikke varmluft.
  • For en bradepande med stanniol, og læg en rist over.
  • Bank evt. flæsket lidt ud, hvis det er meget tykt eller har en tyk svær.
  • Læg skiverne på risten, drys med salt og peber, og sæt det i ovnen i ca. ½ time. Vend når halvdelen af tiden er gået, eller når flæsket har fået en flot stegeskorpe og farve.
  • Smelt smørret, og rør melet ud i det.
  • Tilsæt mælk og kogevand lidt efter lidt, til du får en jævn sovs. Tilsæt evt. mere kogevand, hvis sovsen bliver for tyk.
  • Er du ikke fedtforskrækket, så hæld noget af stegefedtet fra flæsket i, og rør rundt.
  • Lad sovsen simre 5-10 minutter, og smag til med muskat, salt og peber.
  • Kom persillen i.
  • Tip I: Du kan også lægge flæsket i bunden af en bradepande, der er beklædt med bagepapir, eller som er smurt med lidt olie. Det kan gøre, at flæske bliver mindre tørt.
  • Tip II: Det afsmeltede stegefedt kan bruges til at stege i eller til at smøre på brødet.

Noter

Tilbehør til stegt flæsk med persillesovs
Der skal selvfølgelig andet til det stegte flæsk end persillesovs. Og selvom jeg har fået stegt flæsk med spaghetti og jordbærsalat, så er kogte kartofler nok det mest foretrukne. Gerne nye danske kartofler, aspargeskartofler eller andre små kartofler.
Hertil kan der serveres dampede grøntsager eller en salat.

Nutrition

Kalorier: 192kcal | Kulhydrat: 5g | Protein: 20g | Fedt: 10g | Mættet fedt: 5g | Kolesterol: 67mg | Natrium: 133mg | Kalium: 462mg | Fiber: 1g | Sukker: 4g | Vitamin C: 17mg | Calcium: 115mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Er du sulten efter flere godter fra HurtigMums, så kan du skrive din mail her! Så modtager du inspiration og mulighed for at deltage i HurtigMums konkurrencer fra tid til anden 🙂

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

4 reaktioner

  1. Vi har en del nationalretter… Vi kalder også Frikadeller, Medister, Hakkebøf mm. for vores nationalretter 😛

  2. 4 stars
    Jeg er nu ikke sikker på at der behøves andet end stegt flæsk og persillesovs. Kartofler kan godt udelades.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød