Stegt flæsk

stegt flæsk

Stegt flæsk – opskrift

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Stegt flæsk med persillesovs er danskernes nationalret. Her får du opskriften for hvordan du steger flæsken til perfektion.

Ingredienser

  • Stegeflæsk i skiver eller et helt stykke – minimum 500 g til 4 personer
  • Salt


Sådan gør du

  • Hvis du har købt et helt stykke stegeflæsk, så start med at ridse det, nøjagtigt som du ville gøre med en flæskesteg – hvis du ikke vil have svær på, så skær den af.
  • Skær herefter stegeflæsket i skiver på ca. ¾ cm.
  • Bank flæsket let – med håndfladen, en kødhammer eller kagerulle, hvad du nu har for hånden.
  • Varm en pande godt op, læg flæsket på uden tilsætning af fedtstof, og skru ned for varmen.
  • Vend flæsket, når det har taget farve, og selv slipper sit tag i panden.
  • Vend det flere gangen under vejs.
  • Tag flæsket af panden, når det er sprødt og gyldent – ca. 7-10 minutter på hver side.
  • Læg det til afdrypning på fedtsugende papir. Drys med salt.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om min opskrift på stegt flæsk

Danmarks nationalret – stegt flæsk med persillesovs. Retten er så populær, at den har sin egen sang – det har bøf med løg nu også. Hos os spiser vi så sjældent, vel nærmest aldrig, rødbede til, som det lyder i sangen.

Opskrift på stegt flæsk i ovn

stegt flæsk

Stegt flæsk i ovn

Forfatter: Beate Grandahl
At stege flæsk sprøjter. Det sprøjter meget. Har du et stænklåg, så brug det, men du kan også i stedet stege flæsket i ovnen – så går det kun ud over et begrænset område.

Ingredienser

  • 500 g Stegeflæsk i skiver eller et helt stykke – minimum 500 g til 4 personer
  • Salt


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 250° C – ikke varmluft.
  • Hvis du har købt et helt stykke stegeflæsk, så start med at ridse det, nøjagtigt som du ville gøre med en flæskesteg – hvis du ikke vil have svær på, så skær den af.
  • Skær herefter stegeflæsket i skiver på ca. ¾ cm.
  • Bank flæsket let – med håndfladen, en kødhammer eller kagerulle, hvad du nu har for hånden.
  • Læg skiverne på en rist, og sæt risten på en bradepande med stanniol i bunden.
  • Steg flæsket midt i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Drys med salt.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

På denne måde samles fedtet i bradepanden og er nemt at bruge til sovs, æbleflæsk eller lignende.

Stegt flæsk på grill

Er der sommer og sol – og nye, danske kartofler – så kan du naturligvis gå all in og lave stegt flæsk på grillen. Fremgangsmåden er den samme som på panden – bare på grillristen i stedet. Steg det ca. 30 minutter ved indirekte varme – vend et par gange undervejs – og afslut med at give det et par minutter over direkte varme. Drys med salt.

Persillesovs

Lav en god persillesovs til – gerne med noget af fedtstoffet fra flæsket. Persillesovs smager også godt til paneret flæsk.

Paneret flæsk

For flæsk kan også paneres. Her vil jeg klart anbefale at skære sværen af, da den ellers nemt bliver sej. Vend flæskeskiverne i sammenpisket æg og derefter i rasp, og steg som ved stegt flæsk på pande, eller i ovn hvor flæsket bare lægges i bradepanden beklædt med bagepapir.

Stegt flæsk ad libitum

Til sidst vil jeg bare sige: Steg rigeligt! Stegt flæsk skal der være nok af. Skulle der være noget til overs kan du bruge det i madpakken eller til brændende kærlighed dagen efter.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

3 reaktioner

  1. hej er 250 gr. ikke for meget og er det bedst at bruge en rist -tror det bliver for tørt plejer at lægge flæsket direkte i bradepande på bagepapir

    mvh Herdis

    1. Hej Herdis
      250° C er ikke for varmt i min ovn, men ovne kan jo være forskellige. Med hensyn til rist eller bradepande er det nok en smagssag, hvor tørt eller fedtet man ønsker sit flæsk.
      De bedste hilsner
      Beate og hurtigmums

  2. Kommentar til stegt flæsk

    Intet at indvende på selv opskriften – MEN hvordan kan man finde på at servere kartofler med skræl til en ret med hvid sovs – det hænger ikke sammen – vi bliver hele tiden tudet ørene fulde af at det æstetiske også er meget vigtigt og dette er absolut uæstetisk – skidt karakter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød

Cookie indstillinger
Annonce