Stjerneskud

stjerneskud

Hjemmelavet stjerneskud opskrift

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Der kan være lidt variation i måden at lave stjerneskud på – her får du min opskrift. Mange af varianterne er egnsspecifikke. Og endelig husk at nyde forskellene!

Ingredienser

  • 250 g hvide asparges – eventuelt på glas eller dåse
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. tomatpuré
  • Paprika
  • Cayennepeber
  • 4-8 rødspættefileter – afhængig af størrelse
  • 1 æg
  • 2 dl rasp
  • Olie til stegning
  • Lidt smør
  • 4 skiver fuldkornstoastbrød
  • Lidt snittet salat
  • 150 g rejer
  • 1 glas rød kaviar
  • Dild
  • 4 skiver citron
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Skræl aspargeserne, og skær den træede del af – hvis ikke det er asparges på glas eller dåse.
  • Kog aspargeserne møre i letsaltet vand – det tager ca. 10 minutter – og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Bland creme fraiche, mayonnaise og tomatpuré sammen til en dressing, og smag til med paprika, cayennepeber, salt og peber.
  • Skær evt. rødspættefileterne over, så der er 8 stykker fisk i alt.
  • De 4 fiskefileter dampes i lidt letsaltet vand i 3-4 minutter. Lad dem efterfølgende dryppe af.
  • Pisk ægget sammen
  • Bland rasp med lidt salt og peber.
  • Vend de 4 andre fiskefileter i ægget og derefter i raspen.
  • Steg dem gyldne på begge sider på en pande med varm olie, og lad dem stege til de er gennemstegt – 2-3 minutter på hver side.
  • Læg dem på fedtsugende papir – f.eks. køkkenrulle.
  • Smør hver skive toastbrød med smør, og læg snittet salat på.
  • Kom en dampet og en stegt fiskefilet på hvert stykke.
  • Fordel dressing, asparges, rejer og kaviar på fisken.
  • Pynt med dild og en skive citron
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om vores stjerneskud opskrift

Stjerneskud – Retten har udviklet sig gennem tiden – den er mere end 1.000 år gammel. Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse (kartoffelmos rørt op med æggeblomme), dampet fisk og stegt fisk, muslinger, rejer, asparges, hummerhaler, ristede champignoner, samt to slags sauce – et helt udstyrstykke og festfyrværkeri … måske deraf navnet?

Nu er den blevet ”reduceret” til brød med fisk tilberedt på to forskellige måder og lidt garniture til pynt og velsmag.

Servér med en frisk, let og kølig hvidvin.

Ved du, hvorfor stjerneskud hedder stjerneskud, så hører jeg gerne dit bud på det.

Billeder af stjerneskud

Vi kunne meget godt tænke os billeder af dit stjerneskud. Send det meget gerne til os på [email protected] og skriv lige at det er et billede vi gerne må bruge her på siden. Så sørger vi for at få det på så hurtigt som muligt!

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

  1. Som jeg forstår det, så er stjerneskud “navngivet” i forbindelse med besøg af den Rusiske kosmonaut Juri Gagarin. Den oprindelige udformning var med 3 fiskefileter, som blev stillet på højkant, så det lignede en raket.

  2. Som jeg forstår det, hedder det stjerneskud fordi fiskene er arrangeret så det ligner en stjerne, når man kigger ned på retten, fra oven. Skulle efter sigende, som beskrevet oven for, være i forbindelse med kosmonaut Juri Gagarin’s besøg i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce