Når jeg skal lave syltede asier, bruger jeg altid opskriften fra Den grønne Syltebog blot med nogle få ændringer, som er kommet til hen ad vejen, som årene er gået. Hvorfra? Det ved jeg faktisk ikke. Måske et råd fra min mor, søster eller en nabo. Men du får i hvert fald min opskrift herunder.

.

Det er et par år siden, jeg sidst har syltet asier, for jeg har på lager. Og når jeg tænker efter, så kan jeg faktisk ikke huske, jeg har set rå asier nogen steder længe.

Syltede asier fra Den grønne Syltebog – med et tvist

Syltede asier laves af asieagurker. Det er en gammel, dansk sort. Den er vel ca. 30-40 cm lang og har en diameter på ca. 8-10 cm. Vægten kan variere, men ligger lige omkring 1 kg.

Antal personer:
4-12
Tid i alt:
20M
Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til Syltede asier

 

  • 1 asieagurk – ca. 1 kg
  • 1 løg
  • Kogende vand
  • ½ l lagereddike
  • 325 g rørsukker
  • ½ spsk. syltekrydderier
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • ½ tsk. rosa peber – det er mest for et syns skyld
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. flydende atamon og lidt til glasset

Sådan laver du Syltede asier

  1. Skyl asieagurken, så du undgår at få jord ind i agurken.
  2. Skræl den, flæk den, skrab kernerne ud, og skær kødet i både.
  3. Pil løget.
  4. Kom asiebåde og løg i en gryde, og hæld så meget kogende vand over, at det dækker.
  5. Lad det stå og trække, til det er koldt, og hæld derefter vandet fra.
  6. Skær asierne i strimler, og løgene i skiver.
  7. Kom asier og løg samt rosa peber i et/en rengjort, skoldet og atamonskyllet glas eller krukke, der kan indeholde ca. 1 liter.
  8. Kog eddike, sukker og resten af krydderier sammen, og lad det koge 5 minutters tid.
  9. Tag gryden af varmen, og tilsæt atamon.
  10. Hæld lagen over asier og løg, og dæk glasset/krukken over med et rent viskestykke.
  11. Bind/luk, når de syltede asier og lage er kølet helt af.
Blevet glad for at sylte? Så kan vi også anbefale syltede rødløg eller syltede agurker.

Syltede asier med eddikesyre

Inden jeg skrev opskriften af efter min ”favorit-kogebog” – en plastiklomme med alle min favoritter fået af venner og familie fra nær og fjern og skrevet ned på papir – tænkte jeg, at jeg lige ville se, hvordan frk. Jensen syltede asier. Det gjorde hun på adskillige måder.

Det undrede mig nu ikke så meget, men hendes indledning til syltning i eddiker gjorde. Der stod, at når der i opskriften var nævnt eddike, mentes der sylteeddike – det der vel i dag kaldes lagereddike – eller eddikesyre fortyndet 6 gange med vand!

Jeg har aldrig oplevet, hverken min mor eller farmor sylte med eddikesyre fortyndet med vand. Men ja, det giver da god mening. Lagereddike er jo eddikesyre og vand blandet sammen. Eddike indeholder 5 %, mens eddikesyre indeholder 32 %. Så at fortynde eddikesyren 6 gange med vand giver også god mening. Og det er da klart billigere selv at fortynde eddikesyren end at købe lagereddike. Så det var da værd at prøve. Men husk nu at fortynde!!!

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Syltede asier
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug

x