Torskefilet

Torskefilet kan tilberedes på mange måder, fordi torskens kød er fast – i hvert fald fra september til februar. Om foråret – når torsken gyder – og om sommeren er torskens kød lidt løsere. Men altså på grund af det faste kød, er torsk velegnet til at blive kogt, dampet, grillet eller stegt på pande eller i ovn.

Faktisk kan du også spise torskefileten råmarineret som i ceviche. Men i opskriften her er den stegt på panden og serveret med en vinaigrette.

torskefilet

Stegt torskefilet

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Fisk, Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 387kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Når vi snakker om fisk, kan du helt sikkert også snakke om HurtigMums. Det er de færreste fisk, der skal tilberedes i ret lang tid.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pil skalotteløgene, og skyl tomater og squash.
  • Fjern kerner fra tomater og squash, og skær de tre slags grøntsager i små nogenlunde lige store tern.
  • Brun smørret af, og tilsæt eddiken og hønsebouillonen, og lad det hele simre i ca. 6-7 minutter.
  • Skær imens torskefileten i passende stykker, og drys skindet med lidt mel.
  • Varm olien i en stegepande, og steg fisken på skindsiden, til den bliver helt hvid i kødet.
  • Kom et par klatter smør på panden, og lad det bruse af, så skindet løsner sig fra panden.
  • Drys med salt og peber.
  • Kom grøntsagsternene i vinaigretten, og vend rundt.
  • Smag til med eddike, salt og peber.
  • Servér evt. med lidt lynstegt salat og fiskesauce til.

Noter

Som regel er det tilbehøret, der tager længst tid. Og det er da også tilfældet med denne torskefilet. I hvert fald hvis du serverer den med blomkålsmos, som smager skønt til denne ret.
Kan du lide hvidløg, så prøv at koge blomkålen til blomkålsmosen med et par fed hvidløg. Ønsker du en mere flydende mos – som i en puré – så kom lidt fløde i blomkålsmosen.

Nutrition

Kalorier: 387kcal | Kulhydrat: 25g | Protein: 29g | Fedt: 20g | Mættet fedt: 12g | Kolesterol: 113mg | Natrium: 321mg | Kalium: 1425mg | Fiber: 5g | Sukker: 6g | Vitamin C: 49mg | Calcium: 123mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Tips til stegning af fisk

Det tager længere tid, men du får en bedre smag ud af dine fisk, hvis du salter og sukrer dem inden tilberedning. Først drysser du med salt og derefter med sukker, og så lader du dem trække i ca. 20 minutter. Herefter skyller du dem i iskoldt vand, og dupper dem tørre.

Den fremgangsmåde kan du bruge til stort set alle slags fisk og uanset den efterfølgende tilberedningsmetode.

Hvor lang tid skal torskefilet tilberedes?

Fisk må endelig ikke blive tilberedt for længe, så bliver kødet tørt og kedeligt. Men de må selvfølgelig heller ikke tilberedes for lidt. Det afhænger af tykkelsen på torskefileterne, hvor lang tid de skal have. Men sådan en 5-6 minutter. Den skal være hvid i kødet, og skal skille sig i lameller, når du trykker på den.

Er du nervøs for, at den ikke er helt gennemstegt, kan du vende den om, og give den 10 sekunder på kødsiden.

Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter