Tykstegsbøffer

Tykstegsbøffer

Tykstegsbøffer – tilberedning

Samlet tid: 30 minutter
Ret: Hovedret
Antal: 4 personer
Kalorier: 775kcal
Forfatter: Beate Grandahl
På billedet har jeg serveret bøfferne med pestokartofler, pestosmør og lidt salat, men du kan også servere med pommes frites og bearnaisesovs eller hvidløgs-/kryddersmør og dampede grøntsager.

Ingredienser

  • 4 tykstegsbøffer
  • 2 spsk. olie
  • 20 g smør
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 800 g små kartofler
  • 3 spsk. grøn pesto – gerne hjemmelavet persillepesto
  • 60 g smør

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne møre i let saltet vand – ca. 20 minutter. Hvis skrællen er fin, behøver du ikke at skrælle dem. Det sparer både tid, formindsker madspild og forhindrer vitaminer i at gå tabt.
  • Rør smørret blødt med 1 spsk. pesto, og sæt det på køl, til det skal bruges.
  • Krydr bøfferne med salt og peber.
  • Brun dem ved kraftig varme på begge sider.
  • Steg dem i olie og smør, til de er som ønsket – se herunder. Vend gerne flere gange undervejs, og hæld stegefedt over dem med en ske.
  • Lad bøfferne hvile, mens du laver kartoflerne færdig.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe tørre ved at sætte dem på den stadig varme kogeplade.
  • Kom 2 spsk. pesto i og vend rundt.

Noter

Servér bøfferne med en klat pestosmør og lækre pestokartofler.

Nutrition

Kalorier: 775kcal | Kulhydrat: 35g | Protein: 50g | Fedt: 49g | Mættet fedt: 25g | Kolesterol: 181mg | Natrium: 279mg | Kalium: 1448mg | Fiber: 4g | Sukker: 2g | Vitamin C: 39mg | Calcium: 43mg | Jern: 5mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Vores opskrift på tykstegsbøffer

Tykstegsbøffer er – som navnet mere end antyder – steaks, som er skåret af tykstegen. Den sidder på oksens bagparti. Et af de dyrere stykker. Tykstegen bruges også til bl.a. roastbeef og medaljoner.

Det er ikke raketvidenskab at stege tykstegsbøffer – kunsten er at stege dem tilpas længe … eller tilpas kort faktisk. For stegetiden afhænger jo helt af, hvordan du kan lide bøffen – rare, medium eller done.

Stegning af tykstegsbøffer

Når du steger oksebøffer/steaks, kommer det selvfølgelig helt an på steakens tykkelse, hvor længe den skal stege.

En steak på 1-1½ cm skal stege ca. 2 minutter på hver side for at være lidt rød. Den skal have 3 minutter på hver side, hvis den skal være rosa. Og den skal have 4 minutter på hver side, hvis den skal være gennemstegt.

Du skal altså gå i gang med bøfferne, når der er mellem 4 og 8 minutter tilbage af kartoflernes kogetid.

Sørg for, at bøfferne har god plads på panden, så de kan få en fin stegeskorpe.

Hvidløgs-/kryddersmør

Selvom pesto smager skønt, synes du måske, det bliver for meget med både pestosmør og pestokartofler. Så kan du i stedet servere bøfferne med en klat hvidløgs-/kryddersmør. Det er simpelt at lave.

Smørret skal være blødt, ellers er det ikke til at få blandet ordentligt.

Knus et par hvidløgsfed eller tre eller fire, og bland det i smørret – helt afhængigt af hvor stærkt det skal være. Kom også lidt friske, hakkede krydderurter i – f.eks. persille eller rosmarin. Og tilsæt også lidt syre i form af 1-2 tsk. citronsaft eller rødvin. Smag til med salt og peber.

Pak evt. smørret ind i mad- eller bagepapir i en rulle, så det er nemt at skære en fin, tyk skive af, og læg det på køl eller i fryseren, hvis det skal gå stærkt.

Tykstegsbøffer – er stegepanden vigtig?

Hvis det skal være med en rigtig god stegepande, så kan jeg anbefale dig, at tage et kig på stegepander fra Chiotto. De er pricy, men gode! Ellers så går det nok også med den gamle EvaTrio stegepande.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter