Unik keramik: Sådan laver du dine egne skåle og fade

Annonce

Drømmer du også om at kunne servere din mad i flot og unik keramik, så skal du måske overveje at prøve kræfter med at lave det selv. Det er både afslappende og sjovt at arbejde med ler og samtidigt får du et slutprodukt, som du kan bruge i din hverdag. Keramik bliver mere og mere populært, men det kan være svært at komme i gang, særligt hvis du aldrig har prøvet det før. I denne guide får du gode råd til, hvordan du kan komme i gang med at lave dine helt egne skåle, kopper, fade og tallerkener. 

Tag et kursus

Har du aldrig prøvet at arbejde med ler og glasur før eller har du lidt erfaring og ønsker at lære nye teknikker, så tag et kursus i keramik. Der findes mange forskellige kurser, både for nybegyndere og for mere øvede, så det er oplagt at undersøge, hvilke kurser der findes i nærheden af dig. Udover, at du kan få kyndig hjælp og vejledning, så har et kursus også den fordel, at det er socialt, så du møder nye mennesker. Du kan også tage kurset sammen med en ven eller en fra din familie. At arbejde med ler kræver en vis mængde plads og adgang til for eksempel en brændeovn, så der er mange fordele i at tage et kursus, så du ikke behøver at anskaffe tingene derhjemme.

Brug et keramikværksted

Ønsker du at udforske ler og glasur på egen hånd, så findes der efterhånden en del keramikværksteder, som du kan besøge en enkelt dag eller få et medlemsskab til, så du kan komme forbi, når du har lyst. Fordelene ved et keramikværksted er lige som ved et kursus, at du får adgang til det udstyr, som det kræver, når du skal lave keramik. Det er oplagt at besøge et keramikværksted sammen med en ven eller et familiemedlem og sidde og hygge sig sammen. 

Prøv derhjemme

Er du lidt usikker på, om keramik er noget for dig, så kan du også prøve kræfter med det derhjemme. Ler er billigt at købe, og dækker du af med plastik på et bord, kan du prøve at forme forskellige ting. Det er afstressende, og du kan nemt finde videoer på Youtube, hvor du kan lære basale teknikker, så du kan lave en kop. Vær dog opmærksom på, at leret skal brændes og glaseres, hvis du for eksempel ønsker at bruge det til madvarer.

Picture of admin3

admin3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums