Vinterens 7 gryderetter

Når det er koldt ude, er det rart med noget varmt indenbords. Hvem ser ikke varm kakao og nybagte, lune boller med smør på som den ultimative hygge en kold dag med rusk og måske endda sne? Men nu kan vi jo ikke drikke kakao og spise os mæt i boller hele vinteren. Der skal nogle gode, sunde og vitaminrige retter til.

Nu findes der selvfølgelig mange flere gryderetter, der egner sig i den kolde tid på året, men 7 – en til hver dag i en hel uge – er det antal jeg har samlet til dig herunder. Måske kan de inspirere dig til selv at komme på endnu flere.

Brunkål

Annonce

Brunkål er i min verden nok den gryderet, jeg kommer til først at tænke på, hvis jeg skal finde på en gryderet til vinterkulden. Det er robust husmandskost af sæsonvarer (kålen, ikke kødet). Den mætter fantastisk – evt. med et stykke brød til – og så smager den endnu bedre på andendagen. Prøv selv!

brunkål

Gule ærter

Gule ærter kan heller ikke lade være med at poppe op i mine tanker, når vi taler om vinterens gryderetter. Den er nok lidt mere suppe end gryderet eller måske en blanding. Den fortjener i hvert fald at komme med, så derfor får du opskriften, når du klikker på linket eller billedet.

gule ærter

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs er også dansk husmandskost, når det er bedst – og det er dansk husmandskost vel næsten altid, altså bedst. Når du klikker på linket herover eller billedet herunder, finder du opskriften på en lækker omgang skipperlabskovs, du kan servere på en af vinterens kolde dage.

skipperlabskovs

Lammeragout

Lammeragout er nok ikke den mest almindelige mad i de danske hjem. For vi spiser ikke så meget lam. Men den fortjener alligevel at komme med blandt vinterens gryderetter, for den smager skønt og giver også god varme. Har du fået lyst til at prøve den, så klik på link eller billede, og få opskriften.

lammeragout

Kalvefrikassé

Kalvefrikassé er én af de retter, der smager fortrinligt hele året. I den lune tid med små sommergulerødder og bælgede ærter, og i den kolde tid med grovere gulerødder og ærter fra frost. Du kan også komme andre grøntsager i efter eget valg, for en frikassé er blot en ret med småtskårne kødstykker i en hvid sovs med grøntsager i.

kalvefrikasse

Chili con carne

Chili con carne er en ret, der både kan give varme på grund af sin temperatur og på grund af sin styrke. Er du mere til mad uden kød, kan du lave en chili sin carne. Men klik på linket herover eller billedet herunder, hvis du vil have opskriften med kød.

Chili con carne

Jægergryde

Jægergryde, hvis navns oprindelse fortaber sig lidt i det uvisse, er også en velsmagende og varmende gryderet. En ret, der kan blive serveret på et utal af måder. Nogle som ligner hinanden lidt, og nogen som falder helt udenfor. Den du får opskriften på, når du klikker på linket eller billedet er ikke en traditionel jægergryde. Den er med and og en masse andre lækkerier i.

jægergryde

Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here