Elsker du også falafel så meget, at du er villig til at begive dig ud i at lave det på anden måde, som smager himmelsk? Denne opskrift er fra bunden af hvor der er masser krydderurter og krydderier i.
Hos libaneserne er kendetagnet ved falafel at de både kommer hestebønner og kikærter i, og så er der palæstinenserne som kun bruger kikærter hvor egypterne kun bruger hestebønner til deres falafler. Så falafel er en fællesbetegnelse for en masse versioner, men en ting er helt sikkert – det smager for mums!
Denne opskrift er nok til 8 personer, dog hvis det er for meget kan du enten halvere ingredienserne eller komme resten af falafel dejen i en plastikpose og fryse det ned.
Læg hestebønnerne og kikærterne i blød i separate skåle natten over.
Næste dag dræner du bønnerne og kikærterne og skyller dem.
Kom bønnerne i en si og lad dem tørre lidt, derefter blendes bønnerne til det ligner brødkrummer. Bønnerne sættes til side i en stor skål.
Dernæst skylles og blendes kikærterne på samme måde som bønnerne og hældes ned i skålen med bønnerne.
Kom Hvidløg, løg, forårsløg, persille, frisk koriander, salt, peber, mel og natron i blenderen i 1-3 minutter, til det bliver til en slags grøn jævn grød (ligner lidt grøn pesto!).
Kom så derefter den grønne blanding i skålen med de blendede bønner og kikærter.
Ælt det hele godt sammen med hænderne. Hvis “dejen” føles for tør, kan vand tilsættes. Dejen kan med fordel smages til.
Falaflerne kan tilberedes ved enten at friturestege dem og forme dem ved hjælp af en speciel falafel ske (dog kan en normal ske også bruges). En varm gryde med olie varmes op og så kommer man de formede falafler i olien til de er brune.Til de mere sundheds bevidste, kan falaflerne også bages. De formede falafler kommes på en beklædt bradepande hvor der drysses en smule olie på ved 200 graders varme i 7-10 min.
Tahindressing
Du presser saften fra de 5 citroner.
Pil og knus kvidløgene.
Du blander alle tahindressing ingredienserne i en blender indtil dressingen bliver jævn og cremet.