Go Back
+ servings
ovnbagt laks

Nem ovnbagt laks opskrift

Der skal ikke så meget til ud over laksen. Og den er også hurtigt lavet og nem at lave. Hvad du ønsker at servere til er naturligvis op til dig, men jeg serverer asparges, hollandaisesauce og små, kogte kartofler til.
5 fra 4 stemmer
Ret: Fisk, Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 325kcal

Ingredienser

  • 900 g Lakseside
  • 1 Citron – usprøjtet
  • Dild
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C – undervarme eller over-/undervarme, ikke varmluft.
  • Fold et stort ”fad” af to store stykker stanniol – de skal være større end laksens længde og bredde.
  • Læg laksen på ”fadet”, og fold kanterne lidt op omkring laksen.
  • Pres saften fra ½ citron ud over laksen.
  • Skær den anden halvdel af citronen i skiver.
  • Læg dild oven på laksen, dernæst citronskiverne, og drys til sidst med salt og peber.
  • Sæt laksen i ovnen i 18-20 minutter til den er færdig uden at være tør.
  • Læg laksen i stanniolet over i et fad, og servér. Skindet bliver hængende på stanniolet når du tager af laksen. Nemt og enkelt.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 325kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 45g | Fedt: 14g | Mættet fedt: 2g | Kolesterol: 124mg | Natrium: 99mg | Kalium: 1103mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 5mg | Calcium: 32mg | Jern: 2mg