Go Back
+ servings
pocheret æg

Pocheret æg opskrift

Når du pocherer æg, skal du være omhyggelig og tålmodig. I starten vil jeg anbefale dig kun at pochere ét æg ad gangen, senere – når du har fod på teknikken – kan du godt lave tre æg ad gangen. Det afhænger selvfølgelig også af gryden/pandens størrelse, hvor mange æg du har plads til, samtidig med at du skal kunne holde styr på rækkefølgen, æggene er kommet ned i, da de højst sandsynligt skal op i samme rækkefølge. En bred, lidt dyb pande – for eksempel en sauterpande – er bedre end en kasserolle.
3.34 fra 6 stemmer
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk, Fransk
Samlet tid: 10 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 63kcal

Ingredienser

  • 4 æg friske æg er nemmere at pochere end gamleså jo friskere, jo bedre
  • 1-1½ l vand - afhængig af gryden
  • 3 spsk. eddike pr. liter vand

Sådan gør du

  • Kom vand og eddike i gryden/panden, bring i kog, og skru ned, så vandet holder sig lige under kogepunktet.
  • Slå æggene ud i hver deres kop eller lille skål – eller slå et æg ud ad gangen i en kop eller lignende.
  • Bring vandet i bevægelse i samme retning. Det kan du gøre ved at røre rundt med en ske med eller mod urets retning, men kun den ene vej.
  • Hæld forsigtigt ægget ud i vandet, og saml hviden rundt om blommen med en hulske.
  • Lad ægget pochere i ca. 3-4 minutter – hviden skal være stivnet, men blommen skal være flydende, du kan mærke det ved at trykke let med en finger på ægget.
  • Tag ægget op, og læg det hurtigt i en skål med koldt vand, så kogningen stopper. Tag det derefter op igen, så ikke det bliver koldt. Nøjagtigt som med et blødkogt æg.
  • Fjern evt. flydende hvide fra kogevandet, og fortsæt med det næste æg.
  • Puds æggene fint rent for løs hvide inden servering.

Noter

Derudover kan det være praktisk at have en skål med koldt vand stående parat.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 63kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 6g | Fedt: 4g | Mættet fedt: 1g | Kolesterol: 164mg | Natrium: 81mg | Kalium: 61mg | Sukker: 1g | Calcium: 36mg | Jern: 1mg