Go Back
+ servings
andebryst til aftensmad

Stegt andebryst – opskrift

Den ret jeg bringer opskriften på her, er stegt andebryst, men skulle du være så heldig at komme i nærheden af en gås, kan gåsebryst – og vi taler ikke om kagen – tilberedes på samme måde.
4.2 fra 5 stemmer
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Fransk
Samlet tid: 32 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer
Kalorier: 154kcal

Ingredienser

  • Andebryst – afhængig af størrelsen er der mad til 2-2½ personer i et andebryst. Et andebryst vejer fra ca. 180-300 g
  • Salt

Sådan gør du

  • Rids skindet på andebrystet i rudemønster med en meget skarp kniv uden at skære ned i kødet.
  • Læg det med skindsiden nedad på en kold, tør pande, skru op til kraftig varme, og steg i ca. 3 minutter, til fedtet er ved at smelte.
  • Steg videre ved jævn varme i ca. 10 minutter, til skindet er gyldent.
  • Vend andebrystet, og steg på kødsiden i 6-7 minutter – 5-6 minutter længere, hvis du vil have andebrystet helt gennemstegt.
  • Tag kødet af panden, drys med salt, og lad kødet hvile i 7-10 minutter, inden du skærer det i skiver før serveringen.

Sådan laver du andebryst i ovn

  • Tænd ovnen på 170° C og lad ovnen varme op, mens du bruner andebryst(erne) på panden.
  • Skær med en skarp kniv rudemønster i skindet uden at skære ned i kødet.
  • Læg andebrystet med skindsiden nedad på en tør, kold pande.
  • Skru helt op for varmen, og steg, til fedtet begynder at smelte – ca. 3 minutter.
  • Brun den anden side af brystet i ca. 1 minut.
  • Steg andebrystet færdigt i ovnen i 10-12 minutter – 5-6 minutter mere, hvis det skal være gennemstegt.
  • Tag brystet ud af ovnen, drys med salt, og lad det hvile i 7-10 minutter inden udskæring.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 154kcal | Protein: 25g | Fedt: 5g | Mættet fedt: 2g | Kolesterol: 96mg | Natrium: 71mg | Kalium: 335mg | Vitamin C: 8mg | Calcium: 4mg | Jern: 6mg