Go Back
+ servings
chimichurri

Chimichurri

Som tidligere nævnt kan du selv regulere styrken på denne lækre, kolde sovs. Men herunder får du altså min opskrift.
5 fra 3 stemmer
Ret: Tilbehør
Køkken: Argentinsk
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 store håndfulde bredbladet persille uden alt for grove stilke
  • 1 rød chilipeber – gerne en med lidt styrke
  • 4 fed hvidløg – afhængig af størrelse naturligvis, sådan en 20-25 g i alt
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • Salt

Sådan gør du

  • Skyl og hak persille, chilipeber og hvidløg fint, og kast det i en morter eller blender, og kvas det sammen med lidt olie. Fyld mere olie på, til chimichurrien har en konsistens som en grov pesto.
  • Smag til med oregano, hvidvinseddike og salt.
  • Hæld sovsen på et skoldet glas – hvis ikke I spiser det hele med det samme – så kan det holde sig i køleskabet i nogle dage.

Noter

Tip: Vil du gerne have en lidt mere indisk eller thailandsk smag i din chimichurri, så erstat halvdelen af persillen med koriander.