Go Back
+ servings
gullash

Gullash med kartoffelmos – opskrift

Jeg har nu valgt at beholde det traditionelle kød. Dels fordi jeg synes, at gullasch skal simre, og dels fordi jeg synes, det er lidt synd og skam at bruge den skønne mørbrad til gullasch, når nu den kan bruges til så mange andre lækre retter.
4.41 fra 5 stemmer
Ret: Gryderetter
Køkken: Ungarsk
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 407kcal

Ingredienser

  • 500 g mellemskært oksekød uden sener eller for meget fedt – lidt må der gerne være
  • 25 g smør eller stegemargarine
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. paprika – Jeg foretrækker at bruge den søde paprika fra Urtekram. Den giver en mere rund smag til hele retten.
  • 1 oksebouillonterning
  • 1 dåse tomatpasta koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 laurbærblad – frisk eller tørret
  • Lidt frisk persille
  • Salt og peber
  • eventuelt lidt purløg til pynt

Sådan gør du

  • Sådan laver du gullash
  • Skær kødet i store tern.
  • Brun smørret i en gryde, og brun kødet på alle sider, til det har en god stegeskorpe.
  • Skræl guleroden, og skær den i grove tern.
  • Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.
  • Kom løg og hvidløg ned til kødet, og svits kortvarigt.
  • Tilsæt paprika, og lad det lige brænde af.
  • Tilsæt tomatpasta, og svits igen kortvarigt.
  • Tilsæt nu vand, så det lige dækker, flåede tomater, laurbærblad og gulerødder, og bring det hele i kog. Kom oksebouillonterningen i samtidig med vandet.
  • Skru ned for varmen, og lad retten simre i 1 times tid under låg, til kødet er mørt.
  • Rør af og til, og tilsæt mere vand, hvis det er nødvendigt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Pynt eventuelt med purløg.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 407kcal | Kulhydrat: 10g | Protein: 23g | Fedt: 30g | Mættet fedt: 13g | Kolesterol: 102mg | Natrium: 540mg | Kalium: 668mg | Fiber: 2g | Sukker: 5g | Vitamin C: 13mg | Calcium: 71mg | Jern: 4mg