Go Back
+ servings
havregrynskager

Havregrynskager – opskrift

En anden god egenskab ved havregrynskager er, at de bliver lavet af ingredienser, som du næsten altid har i huset i forvejen, så du skal ikke ud at købe ind. Eller det ved jeg jo ikke, om du skal, men jeg skal i hvert fald ikke.
4.5 fra 8 stemmer
Samlet tid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 25 personer
Kalorier: 47kcal

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Smelt margarinen i en kasserolle eller en anden lille gryde – den skal ikke brune, kun smelte.
  • Vend havregrynene i den smeltede margarine, og lad det trække, mens du laver resten af dejen.
  • Pisk æg og sukker tykt og skummende med et piskeris.
  • Tilsæt vaniljesukker, hvedemel og bagepulver, og vend rundt, til det er blandet godt.
  • Vend til sidst havregryn og margarine i dejen.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt dejen på med en lille ske – jeg bruger en dessertske eller en stor teske. De ser ikke ret store ud, men vær ganske rolig, de skal nok flyde ud. Sæt maks. 9 kager på en bageplade af almindelig størrelse.
  • Bag kagerne i 8-10 minutter, til de begynder at blive brune i kanten, de må ikke blive for mørke, da de hurtigt kommer til at smage brændt.
  • Lad dem køle lidt af, så de er nemme at løsne, inden du kommer dem over på en rist og lader dem køle helt af.
  • Kom kagerne i en kagedåse med tilhørende tætsluttende låg, når de er kølet helt af.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 47kcal | Kulhydrat: 6g | Protein: 1g | Fedt: 3g | Mættet fedt: 1g | Kolesterol: 7mg | Natrium: 35mg | Kalium: 5mg | Fiber: 1g | Sukker: 5g | Calcium: 4mg | Jern: 1mg