En anden god egenskab ved havregrynskager er, at de bliver lavet af ingredienser, som du næsten altid har i huset i forvejen, så du skal ikke ud at købe ind. Eller det ved jeg jo ikke, om du skal, men jeg skal i hvert fald ikke.
Smelt margarinen i en kasserolle eller en anden lille gryde – den skal ikke brune, kun smelte.
Vend havregrynene i den smeltede margarine, og lad det trække, mens du laver resten af dejen.
Pisk æg og sukker tykt og skummende med et piskeris.
Tilsæt vaniljesukker, hvedemel og bagepulver, og vend rundt, til det er blandet godt.
Vend til sidst havregryn og margarine i dejen.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt dejen på med en lille ske – jeg bruger en dessertske eller en stor teske. De ser ikke ret store ud, men vær ganske rolig, de skal nok flyde ud. Sæt maks. 9 kager på en bageplade af almindelig størrelse.
Bag kagerne i 8-10 minutter, til de begynder at blive brune i kanten, de må ikke blive for mørke, da de hurtigt kommer til at smage brændt.
Lad dem køle lidt af, så de er nemme at løsne, inden du kommer dem over på en rist og lader dem køle helt af.
Kom kagerne i en kagedåse med tilhørende tætsluttende låg, når de er kølet helt af.