Go Back
+ servings
Kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg

Det er ikke svært at lave kogt hamburgerryg. De eneste to ting, der kan gå galt, er, at du kan koge den for længe – så bliver den tør – eller du kan koge den for lidt – og så er den rå.
4.34 fra 6 stemmer
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 566kcal

Ingredienser

  • 800 g hamburgerryg
  • 1 bouquet garni af f.eks. 1 kvist frisk persille 1 kvist frisk timian, 1 porretop og 1 kvist frisk estragon
  • 2 Laurbærblade
  • 6-7 hele peberkorn

Sådan gør du

  • Fjern net eller plastik fra hamburgerryggen – det er ikke nødvendigt, men det er nemmere nu, end når hamburgerryggen er varm.
  • Lave en bouquet garni ved at binde de friske urter og porretoppen sammen med en kødtråd.
  • Kom hamburgerryg, bouquet garni, laurbærblade og peberkorn i en gryde, og hæld så meget vand ved, at hamburgerryggen er dækket.
  • Bring i kog, skru ned for varmen, og lad hamburgerryggen simre i ca. 35-40 minutter.
  • Tag gryden af varmen, og lad hamburgerryggen stå i den varme lage og med låg på i ca. 20 minutter.
  • Tag den kogte hamburgerryg op af gryden, og lad den hvile i yderligere 5 minutter uden tildækning, før du skærer den i skiver.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 566kcal | Kulhydrat: 103g | Protein: 20g | Fedt: 8g | Mættet fedt: 2g | Natrium: 1003mg | Kalium: 307mg | Fiber: 6g | Sukker: 13g | Vitamin C: 4mg | Calcium: 416mg | Jern: 10mg