Go Back
+ servings
Røræg

Røræg opskrift

Der skal ikke bruges ret mange ingredienser, og som regel er det noget de fleste har i huset, så det er en nem måde at friske frokosten op på.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 6 minutter
Sværhedsgrad: Meget nem
Antal: 1 personer
Kalorier: 64kcal

Ingredienser

  • 1 æg
  • 2 spsk. mælk pr. æg
  • Lidt salt og evt. peber – du kan også komme krydderurter i hvis du synes purløg, rosmarin, timian, basilikum, koriander osv.
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Slå æg ud i en passende skål.
  • Tilsæt mælk, og pisk det godt sammen med en gaffel.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser – i hvert fald salt – og rør rundt.
  • Smelt en lille klat smør på en stegepande – eller smør stegepanden med smør – og hæld æggemassen ud i panden, og steg ved svag varme.
  • Vend, skub eller rør rundt i massen med en paletkniv eller lignende med store bevægelser – massen skal ikke bankes til atomer, men vendes i store, jævne flager.
  • Tag panden af varmen lige inden æggene er færdige – ellers bliver de for stive – og lad dem trække et par minutter.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 64kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 6g | Fedt: 4g | Mættet fedt: 1g | Kolesterol: 164mg | Natrium: 63mg | Kalium: 61mg | Sukker: 1g | Calcium: 25mg | Jern: 1mg