Go Back
+ servings
vaffeldej

Opskrift på vaffeldej og vafler

Så her får du en opskrift på vaffeldej til de lækreste, sprøde og nemme vafler. Resultatet kan du se på billedet.
5 fra 3 stemmer
Ret: Dessert
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 10 ca
Kalorier: 242kcal

Ingredienser

  • 3 ¾ dl mel
  • 2 tsk. bagepulver hvis du vil undgå kedelig kemi i dit bagepulver, så brug eksempelvis det her bagepulver fra urtekram
  • 1 spsk. sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 nip salt
  • 2 dl mælk
  • dl vand
  • 1 æg
  • 125 g smør

Sådan gør du

  • Start med at smelte smørret.
  • Skrab kornene ud af den halve vaniljestang.
  • Bland de tørre ingredienser sammen.
  • Tilsæt de våde ingredienser, og pisk – gerne med en elpisker – til dejen er helt fri for klumper.
  • Varm vaffeljernet op som det står beskrevet i vaffeljernets brugervejledning.
  • Pensl evt. med lidt olie – hvis det ikke har slip let-belægning.
  • Hæld nu dej på så det lige dækker. Bag til vaflerne er gyldne – det tager 3-4 minutter på mit vaffeljern, men det er forskelligt fra vaffeljern til vaffeljern.
  • Tag vaflerne af, og læg dem enkeltvis på en bagerist – det er FORBUDT at stable dem eller lade dem overlappe hvis du vil have absolut sprøde vafler, for det danner kondens. Det bedste er naturligvis at spise dem efterhånden som de bliver taget af. De kan alternativt placeres på en rist, som der foreslås i videoen nedenfor.
  • Servér med syltetøj, flormelis, flødeskum eller hvad I nu har lyst til. På billedet er vaflerne serveret med blåbærsmarmelade, et par skiver pecorino ost og lidt creme fraiche på toppen.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 242kcal | Kulhydrat: 30g | Protein: 5g | Fedt: 11g | Mættet fedt: 7g | Kolesterol: 44mg | Natrium: 127mg | Kalium: 76mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Calcium: 48mg | Jern: 2mg