Go Back
+ servings
stuvet spinat

Stuvet spinat opskrift med fløde

En anden måde at fjerne den grimme smag på – jeg kan godt lide spinat, men hvis du ikke kan – er at tilføre masser af anden smag – som f.eks. fra fløde. Flødestuvet spinat … mums! Hurtig mums!
4 fra 2 stemmer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 15 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer
Kalorier: 259kcal

Ingredienser

  • 250 g frisk spinat eller 450 g frossen
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g smør
  • 2-2½ dl fløde
  • Revet muskatnød
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Ved frisk spinat: Skyl den friske spinat grundigt, og lad den dryppe af, eller slyng den tør i en salatslynge, hvis du er den heldige ejer af en sådan. Fjern grove stilke.
  • Ved frossen spinat: Tø spinaten op, pres den så meget fri for væde som muligt, og lad den stå i et dørslag eller sigte så endnu mere væde evt. kan dryppe af.
  • Pil løget, og hak det groft.
  • Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint.
  • Sauter løg og hvidløg i smørret, til de er gennemsigtige.
  • Tilsæt spinaten – er den frisk, så lad den få varme, så længe at den falder sammen.
  • Tilsæt fløden, og lad det koge ind til den ønskede konsistens – og til den frosne spinat er tøet.
  • Smag til med revet muskat, salt og peber.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 259kcal | Kulhydrat: 7g | Protein: 3g | Fedt: 25g | Mættet fedt: 16g | Kolesterol: 91mg | Natrium: 92mg | Kalium: 436mg | Fiber: 2g | Sukker: 2g | Vitamin C: 20mg | Calcium: 109mg | Jern: 2mg