Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Hjemmelavet knækbrød – opskrift
Men knækbrød er lækkert med marmelade, ost eller andet pålæg til et mellemmåltid, en aftensnack eller som en del af morgenmaden eller brunchen.
5
fra
4
stemmer
Samlet tid:
45
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Antal:
4
personer
Kalorier:
1175
kcal
Forfatter:
Laust Kehlet
Ingredienser
1
dl
havregryn
1
dl
sesamfrø
1
dl
hørfrø
1
dl
solsikkekerner
1
dl
græskarkerner
3½
dl
hvedemel
1
tsk.
bagepulver
2
tsk.
salt
2
dl
vand
1¼
dl
olie
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° C.
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Gem evt. lidt af nogle eller alle frøene og kernerne til at drysse på.
Tilsæt de våde ingredienser, og ælt, eller rør det hele til en ensartet, let klistret dej.
Del dejen i to lige store stykker.
Rul hver del tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Den skal rulles ud, så den nogenlunde passer til en almindelig størrelse bageplade.
Læg den udrullede dej med bagepapir over på bagepladen, og fjern det øverste stykke bagepapir.
Skær dejen ud i rektangler, kvadrater, trekanter, eller hvad du nu måtte ønske med en skarp kniv eller med en pizzaskærer.
Drys med kerner og frø, hvis du har gemt nogle.
Sæt knækbrødene i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de har fået et gyldent skær og er gennembagte.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
1175
kcal
|
Kulhydrat:
91
g
|
Protein:
31
g
|
Fedt:
81
g
|
Mættet fedt:
8
g
|
Natrium:
240
mg
|
Kalium:
795
mg
|
Fiber:
16
g
|
Sukker:
2
g
|
Vitamin C:
1
mg
|
Calcium:
366
mg
|
Jern:
13
mg