Go Back
+ servings
stegt flæsk

Stegt flæsk – opskrift

Stegt flæsk med persillesovs er danskernes nationalret. Her får du opskriften for hvordan du steger flæsken til perfektion.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • Stegeflæsk i skiver eller et helt stykke – minimum 500 g til 4 personer
  • Salt

Sådan gør du

  • Hvis du har købt et helt stykke stegeflæsk, så start med at ridse det, nøjagtigt som du ville gøre med en flæskesteg – hvis du ikke vil have svær på, så skær den af.
  • Skær herefter stegeflæsket i skiver på ca. ¾ cm.
  • Bank flæsket let – med håndfladen, en kødhammer eller kagerulle, hvad du nu har for hånden.
  • Varm en pande godt op, læg flæsket på uden tilsætning af fedtstof, og skru ned for varmen.
  • Vend flæsket, når det har taget farve, og selv slipper sit tag i panden.
  • Vend det flere gangen under vejs.
  • Tag flæsket af panden, når det er sprødt og gyldent – ca. 7-10 minutter på hver side.
  • Læg det til afdrypning på fedtsugende papir. Drys med salt.