Når du skal lave en lækker skinkestang med butterdej, skal du tilberede fyldet først, så dejen ikke ligger og bliver tør. Det nemmeste, synes jeg, er at bruge den butterdej man kan købe i plader på frost, men husk lige at tage dem ud af fryseren et par timer før de skal bruges.
200gPhiladelphia neutral flødeost – du kan godt bruge light-versionenså sparer du ca. 200 kcal og skærer ca. halvdelen af fedtet – og smagen – fra osten fra
Soigner champignonerne, skær dem i tern, og steg dem på en meget varm pande uden tilsætning af fedtstof.
Skær skinken i tern – ca. 1 x 1 cm.
Skyl purløg, og klip det i små stykker.
Rør ost med purløg, paprika, salt og peber, og vend skinke og champignoner i.
Læg butterdejspladerne på en bageplade beklædt med bagepapir – to på den ene led og tre på den anden således at de passer til bradepandens længde – de skal lappe lige lidt ind over hinanden. Tryk pladerne godt sammen, og gnid sammenføjningerne pæne og glatte.
Læg fyldet på den midterste tredjedel på langs og lidt mere på tværs, således at der er ca. 10-12 cm fri dej på hver side af fyldet og ca. 8 cm i top og bund.
Skær de fire dejsider i skrå strimler – ca. 1½-2 cm brede.
Fold top og bund ind over fyldet, og læg herefter skiftevis fra hver side en strimmel ind over fyldet.
Pensl skinkestangen med sammenpisket æg, og sæt den i den varme ovn i ca. 35 minutter.