Go Back
+ servings
skinkestang

Skinkestang – opskrift med butterdej

Når du skal lave en lækker skinkestang med butterdej, skal du tilberede fyldet først, så dejen ikke ligger og bliver tør. Det nemmeste, synes jeg, er at bruge den butterdej man kan købe i plader på frost, men husk lige at tage dem ud af fryseren et par timer før de skal bruges.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 50 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g friske champignoner
  • 250 g kogt skinke
  • 1 bdt. purløg – jo mere jo bedre
  • 200 g Philadelphia neutral flødeost – du kan godt bruge light-versionen så sparer du ca. 200 kcal og skærer ca. halvdelen af fedtet – og smagen – fra osten fra
  • ½ spsk. dijonsennep
  • ½ tsk. stødt paprika
  • Salt og peber
  • 1 pakke butterdejsplader – 6 stk.
  • Æg til pensling

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Soigner champignonerne, skær dem i tern, og steg dem på en meget varm pande uden tilsætning af fedtstof.
  • Skær skinken i tern – ca. 1 x 1 cm.
  • Skyl purløg, og klip det i små stykker.
  • Rør ost med purløg, paprika, salt og peber, og vend skinke og champignoner i.
  • Læg butterdejspladerne på en bageplade beklædt med bagepapir – to på den ene led og tre på den anden således at de passer til bradepandens længde – de skal lappe lige lidt ind over hinanden. Tryk pladerne godt sammen, og gnid sammenføjningerne pæne og glatte.
  • Læg fyldet på den midterste tredjedel på langs og lidt mere på tværs, således at der er ca. 10-12 cm fri dej på hver side af fyldet og ca. 8 cm i top og bund.
  • Skær de fire dejsider i skrå strimler – ca. 1½-2 cm brede.
  • Fold top og bund ind over fyldet, og læg herefter skiftevis fra hver side en strimmel ind over fyldet.
  • Pensl skinkestangen med sammenpisket æg, og sæt den i den varme ovn i ca. 35 minutter.