Go Back
+ servings
bulgursalat

Sund bulgursalat opskrift

Det er næsten umuligt ikke at lave en sund bulgursalat, for bulgur er sundt – især hvis du vælger den grove. Men selvfølgelig kan du da komme usunde ting i den – som for eksempel bacon hvilket også giver en utrolig lækker smag – men denne version af bulgursalat er altså sund. En anden version af en bulgursalat er den mellemøstlige ret tabouleh som også er en lækker salat ved siden af hovedretten. Dog skal det understreges at tabouleh og bulgursalat ikke er helt det samme. Når man laver bulgursalat, er hovedingrediensen bulgur, hvor taboulehs hovedingrediens er persille. Man tilføjer så en smule bulgur i tabouleh.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 35 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 2 som hovedret / 4 som tilbehør
Antal: 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bring bouillonen i kog i en gryde, og hæld bulguren i.
  • Tag gryden af varmen, og lad bulguren trække i bouillonen i 25-30 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra.
  • Lad bulguren køle af – vend dem med en gaffel af og til undervejs.
  • Skær tomaterne, fennikel, abrikoser og forårsløg i mindre stykker.
  • Bland grøntsagerne sammen med den afkølede bulgur.
  • Pres citronsaft over, og hæld olie over, og vend det hele rundt så det bliver grundigt blandet.
  • Smag til med salt og peber.

Velbekomme!