Go Back
+ servings
Mazarinkage

Mazarinkage – den nemme

Den nemme mazarinkage er også den billigste. Den er med mandelessens i stedet for marcipan. Og den er også med glasur i stedet for med chokoladeovertræk. Har du mod på det, snupper du den næste opskrift, som er den med marcipanen.
4.88 fra 8 stemmer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 35 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 6 personer
Kalorier: 606kcal

Ingredienser

  • 250 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¾ dl kogende vand
  • 1 tsk. mandelessens

Ingredienser til glasur

  • 125 g flormelis
  • 2 spsk. kakaopulver
  • Vand

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180°
  • Rør smør og sukker sammen, og pisk æggene i et ad gangen.
  • Bland mel og bagepulver, og tilsæt det sammen med kogende vand og mandelessens.
  • Hæld dejen i en lille springform (20-22 cm), og bag den i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter.
  • Bland flormelis og kakaopulver sammen, og tilsæt kogende vand lidt ad gangen, til du har en glasur med en passende konsistens.
  • Vend kagen ud på et fad, så den ligger med bunden opad, og smør glasuren på den.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 606kcal | Kulhydrat: 69g | Protein: 5g | Fedt: 35g | Mættet fedt: 22g | Kolesterol: 144mg | Natrium: 338mg | Kalium: 57mg | Fiber: 1g | Sukker: 50g | Calcium: 32mg | Jern: 1mg