Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Mazarinkage – den nemme
Den nemme mazarinkage er også den billigste. Den er med mandelessens i stedet for marcipan. Og den er også med glasur i stedet for med chokoladeovertræk. Har du mod på det, snupper du den næste opskrift, som er den med marcipanen.
4.88
fra
8
stemmer
Ret:
Dessert
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
35
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Antal:
6
personer
Kalorier:
606
kcal
Forfatter:
Sune Hansen
Ingredienser
250
g
blødt smør
175
g
sukker
2
æg
150
g
mel
1
tsk.
bagepulver
¾
dl
kogende vand
1
tsk.
mandelessens
Ingredienser til glasur
125
g
flormelis
2
spsk.
kakaopulver
Vand
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°
Rør smør og sukker sammen, og pisk æggene i et ad gangen.
Bland mel og bagepulver, og tilsæt det sammen med kogende vand og mandelessens.
Hæld dejen i en lille springform (20-22 cm), og bag den i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter.
Bland flormelis og kakaopulver sammen, og tilsæt kogende vand lidt ad gangen, til du har en glasur med en passende konsistens.
Vend kagen ud på et fad, så den ligger med bunden opad, og smør glasuren på den.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
606
kcal
|
Kulhydrat:
69
g
|
Protein:
5
g
|
Fedt:
35
g
|
Mættet fedt:
22
g
|
Kolesterol:
144
mg
|
Natrium:
338
mg
|
Kalium:
57
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sukker:
50
g
|
Calcium:
32
mg
|
Jern:
1
mg