Go Back
+ servings
tahin

Tahin dressing – opskrift

At lave din egen tahin er ikke bare billigere, det er også næsten hurtigere end at hente det i dagligvarebutikken – men måske også kun næsten.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 15 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl sesamfrø
  • ½ dl rapsolie – evt. mere eller mindre hvis du vil have en mere lind eller en mere fast tahin. Personligt synes jeg, at tahin skal være smørbar
  • ½-1 tsk. salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen, og varm den op til 200° C.
  • Bred sesamfrøene ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sæt dem i den 200° C varme ovn i ca. 10 minutter. Hold øje med dem, de skal kun lige tage farve og blive gyldne.
  • Lad sesamfrøene køle af.
  • Blend sesamfrø og olie til en ensartet masse.
  • Skold et glas, og skyl evt. med atamon, og hæld den færdige tahin i glasset.
  • Luk for glasset, og opbevar tahinen i køleskabet, så kan den snildt holde et par uger eller mere. Over tid vil sesampastaen falder til bunds, og olien flyde ovenpå, men så rører du bare rundt i den inden brug.