Ca. 1 dl øl kommer jeg i pr. portion (10-12 pandekager). Og jeg bruger altid iskold øl. Ikke fordi det har nogen betydning for pandekagedejen, men fordi jeg jo skal drikke resten af øllen, mens jeg laver de lækre pandekager.
Stegemargarine til stegning – du kan også bruge smørmen det er en dyrere løsning, der ikke giver nogen væsentlig smagsændring
Sådan gør du
Bland mel, salt og sukker, og pisk det sammen med mælk. Brug en elpisker eller røremaskine, så dejen bliver helt klumpfri.
Tilsæt æggene. Sørg for at de bliver rørt godt rundt.
Tilsæt olie/smør/margarine, og rør igen.
Tilsæt til sidst øllet, og rør igen.
Hæld dejen op i en kande.
Smelt 15-20 g stegemargarine på pandekagepanden, og hæld det op i en lille skål eller kande.
Skru ned for temperaturen på kogepladen/blusset.
Hæld en passende mængde dej på den varme pande – det er ikke nødvendigt at komme margarine på til den første pandekage, da der lige er smeltet margarine i panden.
Fordel dejen hurtigt over hele panden ved at vende og vippe panden.
Steg pandekagen, til den tager farve i kanten.
Vend pandekagen – enten ved at ryste panden og svippe den opad og tilbage, så pandekagen vendes i luften eller ved hjælp af en paletkniv.
Når pandekagen har taget farve på den anden side, er den færdig og kan hældes over på et fad eller en tallerken.
Kom lidt – ca. 1 tsk. – smeltet margarine på panden, og steg som før.