Det er sådan rent traditionelt. Men man kan også lave brændende kærlighed med pølser – har jeg hørt, men ikke prøvet – uden kød, uden kartoffelmos, fedtfattigt eller med fisk. Men her får du den helt rene, traditionelle brændende kærlighed.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre.
Skær imens bacon i små tern.
Pil løgene, og skær dem i ringe.
Steg baconternene på en tør pande, til de er sprøde.
Tag dem op af panden, og steg løgringene i det tiloversblevne fedt, til de er gyldne.
Læg baconternene tilbage i panden, tilsæt 50 g smør (kan udelades), og lad det smelte ved svag varme.
Hæld vandet fra de kogte kartofler, og mos og pisk dem med 25 g smør og mælk.
Smag mosen til med salt og peber.
Kartoffelmosen serveres med flæsketern og løgringe samt evt. smeltet smør hældt udover. Serveres evt. med grønt drys – purløg, persille, dild eller hvad I kan lide – og rødbeder.