Go Back
+ servings
brændende kærlighed

Traditionel brændende kærlighed – opskrift

Det er sådan rent traditionelt. Men man kan også lave brændende kærlighed med pølser – har jeg hørt, men ikke prøvet – uden kød, uden kartoffelmos, fedtfattigt eller med fisk. Men her får du den helt rene, traditionelle brændende kærlighed.
5 fra 4 stemmer
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg melede kartofler – f.eks. bagekartofler
  • 500 g bacon – ikke sliced
  • 2 løg
  • 75 g smør
  • ¾ – 1 dl mælk
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre.
  • Skær imens bacon i små tern.
  • Pil løgene, og skær dem i ringe.
  • Steg baconternene på en tør pande, til de er sprøde.
  • Tag dem op af panden, og steg løgringene i det tiloversblevne fedt, til de er gyldne.
  • Læg baconternene tilbage i panden, tilsæt 50 g smør (kan udelades), og lad det smelte ved svag varme.
  • Hæld vandet fra de kogte kartofler, og mos og pisk dem med 25 g smør og mælk.
  • Smag mosen til med salt og peber.

Kartoffelmosen serveres med flæsketern og løgringe samt evt. smeltet smør hældt udover. Serveres evt. med grønt drys – purløg, persille, dild eller hvad I kan lide – og rødbeder.