Lige gyldigt hvordan du vil servere din rabarberkompot, så laves den på samme måde. Og i Hurtigmums’ ånd er den hurtigt lavet. Vil du have den kold, skal du dog beregne tid til afkøling.
Vaniljestang – ½ pr. 500 g rensede rabarberkan udelades, men smager skønt
Sukker – ca. 110 g pr. 500 g rensede rabarber
Rørsukker – ca. 50 g pr. 500 g rensede rabarber
lidt vand
Sådan gør du
Skær de rensede rabarber i mindre stykker – sådan en 1-2-3 cm – afvej hvor mange gram der er, så du ved hvor meget sukker og vanilje, du skal bruge.
Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud.
Kog rabarberne i en gryde sammen med sukker, rørsukker, vaniljekorn og den skrabede vaniljestang.
Tilsæt evt. lidt vand, så rabarberne ikke sætter sig fast på bunden. Men ikke for meget, det er nemmere at tilsætte mere vand, hvis du synes, kompotten bliver for tyk.
Lad det koge, til rabarberne er møre – ikke helt udkogte, bare møre – det tager ca. 5-10 minutter. Det afhænger naturligvis af størrelsen på rabarberstykkerne.
Lad kompotten køle af.
Hvis du ikke skal bruge kompotten med det samme, så lad den køle af i 10 minutters tid, og hæld den derefter på et glas med tætsluttende låg. Rabarberkompot kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet.