Go Back
Blommemarmelade

Blommemarmelade – opskrift

Nu findes der jo rigtig mange forskellige slags blommer, men du kan bruge opskriften herunder til de fleste sorter. Dog kan sukkermængden variere, fordi alle blommer ikke er lige søde, hvorfor det er en god idé at smage på marmeladen, inden den lukkes til. Kogetiden kan også variere, fordi nogle blommer koger hurtigere ud end andre.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 35 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 1½ kg

Ingredienser

  • 2 kg renset frugt – skåret i halve og fri for sten
  • 1 kg sukker
  • 1 dl vand
  • 1 økologisk citron
  • flydende atamon

Sådan gør du

  • Kom blommer, ca. 900 g sukker, revet citronskal, citronsaft og vand i en gryde, bring det i kog, og lad det koge, indtil det begynder at blive tykt.
  • Skold imens glas og låg, og skyl dem evt. med atamon.
  • Smag marmeladen til med det sidste sukker eller så meget af det, som der er behov for.
  • Hæld den varme blommemarmelade på glas, og sæt låg på.