Go Back
+ servings
forloren skildpadde

Forloren skildpadde – opskrift

Denne ret er en rigtig simreret. Der er mange ingredienser, men for pokker den smager mums! Det her er ikke en endegyldig opskrift. Der findes et hav af forskellige med tilsat kødboller, fiskefrikadeller, tunge og meget mere.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

Til suppen:

  • 1 porre
  • 1 gulerod
  • 50 g knoldselleri – renset vægt
  • 1 løg
  • 1 l vand
  • 1-1½ kg kalvebov med ben
  • Salt og hele peberkorn – sådan en tre-fire stykker

Til sovsen:

  • ½ dåse fiskeboller – indrømmet dem laver jeg ikke selv, men køber på dåse. Resten af indholdet kan fryses ned
  • 2 rødløg
  • 50 g smør
  • 1 tsk. fintrevet citronskal – usprøjtet
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • 1 knsp. stødt ingefær
  • 4 spsk. hvedemel
  • dl siet suppe
  • ½ dl tør sherry
  • 20-25 små frikadeller lavet på 250 g hakket flæskesmåkød
  • kulør
  • Salt og peber

Til tilbehør:

  • 4 æg
  • 4 små flute eller store flutes skåret i tykke skiver
  • Lidt grønt

Sådan gør du

Sådan laver du forloren skildpadde

    Suppen:

    • Klargør porren, skræl gulerod og selleri, pil løget og kog grøntsagerne op i vandet sammen med kød og salt og peber.
    • Skum, og lad det hele simre under låg i ca. 2 timer, til kødet er helt mørt.
    • Tag kødet op, fjern ben, sener og fedt, og skær kødet i firkanter – ca. 2½ x 2½ cm – og si suppen.
    • Stil suppen til side, og kassér grøntsager og peberkorn.

    Sovsen:

    • Lad fiskebollerne dryppe af i en sigte.
    • Hak imens løgene groft, og svits det sammen med citronskal og krydderier i smørret over jævn varme over under omrøring i ca. 3-4 minutter.
    • Tilsæt melet, og rør det godt sammen.
    • Tilsæt suppen lidt efter lidt under omrøring, til sovsen har den rette konsistens.
    • Vend kalvekød og frikadeller i sovsen, og kog ved jævn varm i 5 minutters tid under jævnlig omrøring.
    • Smag til med sherry, salt og peber, tilsæt evt. kulør, og vend til sidst fiskebollerne i.

    Tilbehøret:

    • Æggene kommes i så meget kogende vand, at det dækker og koger, til de er smilende. Det er ca. 6 minutter for et æg af gennemsnitsstørrelse.
    • Flutene lunes i ovnen eller på brødristeren.
    • Servér den forlorne skildpadde med halverede æg, flute og evt. et drys grønt – purløg, brøndkarse eller lignende.