1½spsk.raspprøv evt denne italienske rasp lavet af risbrød fra Helsebixen – vi er blevet rigtig glade for den – i øvrigt er den glutenfri
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 ° C.
Del blomkålen i små buketter, og kom dem i kogende vand, tilsat lidt salt, og kog dem i ca. fire minutter.
Hæld vandet fra blomkålen, og lad den dryppe af i en sigte.
Hæld mel og halvdelen af mælken i en gryde, og pisk det til en jævning.
Tilsæt resten af mælken og smørret, og bring det hele i kog under omrøring.
Kog blandingen godt igennem, og tag herefter gryden af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Del æggene et ad gangen – kom hviderne i en skål – og kom blommerne i melblandingen, og rør godt, inden næste blomme tilsættes, og så fremdeles, til massen er en lind, tyk dej.
Tilsæt blomkålen samt lidt salt og peber.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend halvdelen af dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Vend til sidst resten af æggehviderne i dejen.
Hæld dejen i et smurt, raspdrysset gratinfad.
Drys resten af raspen over.
Bag gratinen i ovnen i ca. en time, til æggemassen er fast.
Noter
Blomkålsgratin smager godt med grovbrød til og salat og skiveskårede tomater.